www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet a PPC i C’s: “Els qui no estan pel dret a decidir lideraran un punt de separació, no de trobada”
El coordinador general d’EUiA critica també la macrobeatificació “nacionalcatòlica” a Tarragona i saluda l’impuls del Procés Constituent
Dilluns, 14 de octubre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


“La concentració del 12O no es pot comparar amb la mobilització de l’11S: com a molt aquest dissabte a Plaça Catalunya hi havia 15.000 persones”. El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha tret ferro a la convocatòria del PPC i Ciutadans per la Diada de la Hispanitat i ha volgut adreçar un missatge a la gent que està preocupada per l’enfrontament Catalunya-Espanya: “És impossible mostrar-ho en una manifestació convocada pel PP, perquè és part del problema i no de la solució”. Nuet ha condemnat els anys de campanya en contra de l’Estatut i ha insistit que no és possible que el PPC “s’erigeixi ara en un pont entre pobles quan abans ha volgut treure rèdit electoral a Madrid, Extremadura o Andalusia atacant Catalunya”.

El dirigent d’EUiA ha recordat que la seva formació defensa una consulta pel dret a decidir “dialogada i pactada amb l’estat” i que Catalunya pugui optar a nou estatus polític. En aquest punt s’ha adreçat a l’altre convocant de la concentració a la Plaça Catalunya el 12O, Ciutadans, a qui ha demanat que apostin “per la legitimitat democràtica d’una consulta pactada”, perquè sinó “el que lideraran serà un punt de separació no de trobada”.

Macrobeatificació nacionalcatòlica

Pel que fa a la macobeatificació celebrada ahir a Tarragona, Nuet l’ha titllat de “nacionalcatòlica” pel que recorda dels temps del règim franquista i ha destacat que s’hi hagin trobat el president i la vicepresidenta de la Generalitat, el president del Congrés i un parell de ministres del PP. “Nosaltres vam ser amb la dignitat, a l’acte alternatiu d’homenatge a les víctimes del franquisme al cementiri de Tarragona, on encara avui una de les fosses comunes resta pendent de dignificar”, ha explicat el dirigent d’esquerres. Nuet ha acusat el govern del PP de “desobeir la Llei de Memòria”, remarcant que hi ha “114.000 persones abandonades a les cunetes”. Davant aquest fet, l’Esquerra Plural i el PSOE ja han anunciat que presentaran una iniciativa al Congrés per reprendre el calendari i les accions en defensa de la memòria.

Salutació a l’impuls del Procés Constituent

Per acabar, Nuet ha valorat l’acte del Procés Constituent que ahir va aplegar a les fonts de Montjuïc prop de 5.000 persones segons els organitzadors. El dirigent d’EUiA ha saludat “l’impuls d’aquesta nova plataforma política” i ha recollit el missatge de l’acte adreçat a la seva formació entre d’altres: “Nosaltres ho repetim des de fa més d’un any, només hi ha un futur, el de la confluència dels espais d’esquerres que volem construir una alternativa”.

Nuet ha apel·lat a la capacitat de sumar per a què “les esquerres puguem ser determinants a Catalunya i trobar un camí comú que aïlli a les dretes”. En aquest punt, ha recordat que EUiA farà una Conferència Política el pròxim 27 d’octubre sota el títol ‘Procés Constituent a Catalunya’, on aprofundirà en la seva proposta de República Catalana, social, democràtica i lliurement federada. “En la defensa d’una República Catalana coincidim amb la CUP, el Procés Constituent i fins i tot ERC, seria bo que tots plegats i més poguéssim definir-la de cara al futur, ja sigui una Catalunya independent o que es pugui federar amb d’altres des de la lliure adhesió, com proposem EUiA”, ha declarat el coordinador general d’EUiA.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Josep Nuet, coordinador general d'EUiA, en roda de premsa a la seu de la formació.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA