www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet a la presentació a Madrid del 4art Congrés del Partit de l’Esquerra Europea
El president del PEE, Pierre Laurent, ha anunciat que se celebrarà a Madrid del 13 al 15 de desembre i que l’objectiu és la construcció d’una esquerra alternativa unida contra les polítiques d’austeritat
Divendres, 18 de octubre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Pierre Laurent, president del Partit de l’Esquerra Europea (PEE), ha presentat aquest matí a Madrid el 4art Congrés del PEE que se celebrarà a la capital espanyola del 13 al 15 de desembre. Ho ha fet en roda de premsa, a la seu d’Izquierda Unida (IU) i del Partit Comunista d’Espanya amb els seus amfitrions, Cayo Lara (IU) i José Luis Centella (PCE), i el coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Joan Josep Nuet, els líders de les tres formacions del territori espanyol que formen part del PEE, un partit integrat per prop de 40 organitzacions de l’esquerra alternativa d’Europa.

El president del PEE ha contextualitzat la realització del Congrés i de les pròximes eleccions europees de maig de 2014, en un “període de lluita contra la política d’austeritat i les violacions de la democràcia  la sobirania dels pobles en tots els països degut a la política neoliberal desenvolupada pels dirigents europeus i la Troika”. Però més enllà de l’anàlisi de la situació i de la resistència a la política d’austeritat ha subratllat com objectiu fonamental del PEE la construcció de l’esquerra alternativa perquè Europa sigui capaç de portar a terme el paper locomotor que uneixi a totes les forces contra les polítiques d’austeritat.

Pierre Laurent ha explicat que el Congrés, a més d’obrir una nova etapa, treballarà en la preparació de les pròximes eleccions europees, on “tenim l’ambició d’augmentar i estendre a Europa les forces de l’esquerra alternativa i mostrar el suport u solidaritat a la majoria popular.”

El coordinador federal d’Izquierda Unida, Cayo Lara, també ha apuntat la necessitat del creixement de l’esquerra en el Parlament Europeu, lamentant a la vegada el poc pes que ara aquest té front a d’altres organismes que prenen decisions sense haver passat per les urnes.

En qualsevol cas l’objectiu és seguir sumant forces per a intentar posar-nos d’acord en programes comuns per a treballar en aquest objectiu comú de què una altra Europa és possible.

Lara ha expusat que la situació espanyola és similar a l’europea: privatitzacions, desmantellament de l’Estat Social, distribució injusta de la riquesa, retallades... Ha apuntat que a Espanya, aquest any, amb el que pagarem d’interessos del deute es podrien crear dos milions de llocs de treball. Per això ha indicat que el Congrés del PEE serà molt important “per a posar en comú aquestes qüestions i que els països més castigats podem fer accions comunes” plantant cara als interessos del mercat representats per la Troika.

D’altra banda, Joan Josep Nuet, el coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) -el referent polític d’Izquierda Unida a Catalunya-, ha parlat d’un nou projecte per Europa, front a aquesta Europa neoliberal que ens porta al fracàs i a l’escepticisme. Ha advertit del perill de l’euroescepticisme, recordant que en els barris i pobles la gent interpreta que allò que arriba d’Europa són retallades, pèrdua de drets i violència. Per això ha insistit que  s’ha d’explicar i entendre que “Europa val la pena, però una altra Europa”, una Europa que passa per “la suma i la col·laboració de l’esquerra i dels pobles”. Sense aquesta suma i col·laboració Europa pot fracassar.

Finalment, el secretari general del PCE, José Luis Centella, ha denunciat la tolerància de la dreta europea amb el feixisme, a la vegada que criminalitza als moviments socials y menysprea la memòria històrica, “posant-li la catifa al feixisme”. També ha denunciat que hi ha masses Lampedusa en els barris europeus. “L’alternativa és regenerar la democràcia, recuperar la capacitat del Parlament per a decidir sobre els pressupostos generals, per exemple, ja que a Espanya acaben de ser proposats amb una retallada de 19.000 milions a instàncies de la Troika.

El dirigent comunista ha afegit que “aquest Congrés del PEE i el seu treball de cara a les eleccions europees, ens situaran en l’oportunitat per a què la gent decideixi si volem una Europa dels pobles o si volem una Europa al servei dels mercats en què sigui la Troika la que decideixi sobre els Pressupostos Generals de l’Estat dels països europeus”.

Aquesta roda de premsa s’ha celebrat amb ocasió de la reunió de presidents que conformen el PEE, que es reuneixen dues vegades a l’any, i en aquesta ocasió ho han fet a Madrid en l’última trobada prèvia al 4art Congrés del Partit de l’Esquerra Europea.

(En la foto, de José Camó, Cayo Lara, Joan Josep Nuet, José Luis Centella, Pierre Laurent y Maite Mola)

 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Pierre Laurent i Maite Mola, president i vicepresidenta del PEE, José Luis Centella (PCE), Alexis Tsipras (Syriza), Cayo Lara (IU) i Joan Josep Nuet(EUiA).

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA