www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet demana al Govern espanyol que manifesti per via diplomàtica el seu a la repressió marroquí contra la població sahrauí
El portaveu de l’Esquerra Plural en la Comissió d’Exteriors i coordinador de l’Intergrup d’Amistat amb el Sàhara Occidental ha condemnat la brutal actuació contra civils en els territoris ocupats coincidint amb la visita de l'enviat de Nacions Unides
Dimarts, 22 de octubre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El diputat de l’Esquerra Plural i portaveu parlamentari del grup en la Comissió d’Exteriors, Joan Josep Nuet,  ha expressat la seva “rotunda condemna” davant la brutal repressió marroquí contra la població sahrauí en les ciutats dels territoris ocupats de l’Aaiun i Smara, coincidint amb la visita de l’enviat especial del secretari general de les Nacions Unides pel Sàhara Occidental, Christopher Ross.

La població sahrauí va sortir als carrers d’ambdues ciutats per a manifestar-se pacíficament contra l’ocupació marroquí i per a reclamar el seu legítim dret a l’autodeterminació. Nuet senyala que “a l’Aaiun la manifestació que va tenir lloc dissabte es va trobar amb una brutal intervenció per part de les forces d’ocupació marroquines, que fins i tot van arribar a llançar gasos lacrimògens i pedres contra els manifestants”.

Durant la nit, grups de colons marroquins, acompanyats de policíes, es van desplegar per diversos barris de la ciutat armats amb pals i pedres i van irrompre en vàries cases de famílies sahrauís.

La llista de ferits s’eleva, pel moment, a 118. Entre ells es troben destacats defensors de drets humans com Bahim Dahane o Galia el Djimi, així com joves activistes i periodistes que estan donant a conèixer la situació dels fets mitjançant imatges i vídeos.

Nuet -que és també coordinador de l’Intergrup d’Amistat amb el Sàhara Occidental, composat per parlamentaris del Congrés i del Senat- considera que “el Govern espanyol ha de pronunciar-se i, a través dels canals diplomàtics establerts, manifestar el seu ferm rebuig a la cada vegada més freqüent reiteració de fets d’aquestes característiques”.

“Des del nostre grup parlamentari –afegeix- rebutgem rotundament la passivitat de la comunitat internacional en aquest afer. No és de rebut que es miri cap una altra banda mentre el poble sahrauí és massacrat per la maquinària de repressió marroquina. L’actual Govern del PP, com abans van fer els executius socialistes, no pot mantenir cap tebiesa còmplice en un tema tan important”, ha conclòs el diputat.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El grup de l'Esquerra Plural a les escales del Congrés amb activistes sahrauís.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA