www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena, contra la política educativa del PP: “Canviïn la ‘a’ d’autoritat per la ‘d’ de diàleg”
El que cal per garantir la convivència a les escoles és no fer-hi més retallades, reivindica el portaveu adjunt d’ICV-EUiA un dia abans de la vaga contra les mesures de Wert i Rigau
Dimecres, 23 de octubre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


“Canviïn la ‘a’ d’autoritat per la ‘d’ de diàleg”: això ha reclamat el portaveu adjunt d’ICV-EUiA i mestre de professió, Joan Mena, aquest dimecres al ple del Parlament al PP, tot lamentant les polítiques educatives dels conservadors. Mena ha aprofitat el debat d’una proposta del PP a la cambra catalana que pretenia convertir els professors en autoritats equiparables a la policia per reivindicar la feina dels professionals de l’ensenyament i criticar el que ha considerat “una cortina de fum”. “Avui els dos principals problemes que tenen les polítiques educatives a Catalunya tenen nom propi i, fins i tot, cognoms: Ministre Wert i Consellera Rigau”, ha constatat Mena tot just un dia abans de la vaga del sector educatiu en contra de les polítiques tant de Wert com de Rigau.

En primer lloc, Mena ha posat en evidència que la norma proposada pel PP partia d’un profund desconeixement de la realitat a les aules. Per exemple, demanava que els centres tinguessin unes normes de convivència quan ja és obligatori que es dotin d’un reglament intern. A més, les lleis ja preveuen que els professors funcionaris tinguin caràcter d’autoritat.

Però més enllà d’aquests detalls, Mena ha constatat les diferències profundes d’ICV-EUiA i el PP en matèria educativa. “El professorat ha d’esdevenir autoritat per la via pedagògica, i per la via de la convivència”, ha contraposat el diputat i mestre, tot citant el propi projecte del PP: “La proposició de llei que vostès presenten parlen que a l’aula hi ha d’haver ambient, actitud i col·laboració necessària”, ha recordat. Doncs bé, Mena ha constatat que Wert no contribueix a un bon ambient en el sector educatiu que parla d’”espanyolitzar” els alumnes catalans; ni contribueix a la col·laboració quan imposa la LOMQE sense dialogar amb la comunitat educativa; ni té una bona actitud, la qual cosa ha portat a la vaga aquesta comunitat.

“Confonen l’autoritat per l’autoritarisme, i amb l’autoritarisme, al segle XXI, no hi pot haver un procés educatiu normalitzat”, ha constatat Mena, que ha considerat que “avui la millor manera de recuperar el reconeixement i el respecte social cap a l’escola seria retirar totes les mesures de Wert i Rigau”. En aquest sentit, per exemple, ha exposat com les retallades d’ambdós poden afectar a les escoles. Per exemple, l’augment de ràtios ha omplert més les aules, la qual cosa dificulta la convivència, i els serveis de mediació a les escoles han patit restriccions, també. “El que cal potenciar és, precisament, tot allò que costés s’estan carregant en el sistema educatiu”, ha constatat Mena.

“l que cal no és posar la policia dins de les aules, sinó assentar les bases d’una societat construïda des de la tolerància, des del respecte a la diversitat i a les identitats, allò que el ministre Wert ja ha demostrat que no sap fer”, ha conclòs el diputat.

La proposta del PP ha estat rebutjada gràcies a l’oposició d’ICV-EUiA, així com de la resta de grups menys Ciutadans, que s’ha sumat al projecte del PP.
Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Mena, portaveu adjunt d'ICV-EUiA al Parlament, defensa l'eliminació dels concerts a les escoles que segreguen, vestit amb una samarreta que reivindica la consturcció de l'escola pública dels Aigüerols.


 Vídeos relacionados

24 / 10 / 2013

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA