www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena a Rigau: “encara que vulgui amagar-se rere la LOMCE, aquesta també és una vaga contra les seves retallades”
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA i mestre porta al Parlament el clam a favor de l’educació pública, ‘”l’herència dels que no rebem cap bé material”
Dijous, 24 de octubre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Al carrer i a les institucions, EUiA i AJ s’han sumat aquest dijous, 24 d’octubre, al clam contra la LOMCE, contra les retallades al sistema educatiu perpetrades pels governs conservadors català i espanyol, i a favor de l’educació pública. Mentre milers d’estudiants, pares i mares, i mestres, entre ells nombrosos adherits a EUiA i AJ, marxaven pels carrers de Barcelona i altres ciutats del país, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA i mestre de professió, Joan Mena, ha aprofitat un debat al Parlament sobre una moció en matèria educativa per reclamar en persona a la consellera Irene Rigau: “Escolti el carrer, escolti la veu de la gent, i escolti aquestes escoles que volen continuar i vostè no les deixa”. “Encara que vulgui amagar-se rere la LOMCE, aquesta també és una vaga contra les seves retallades”, ha constatat Mena. Per la seva banda, Àlex Morcuende, membre de l’equip coordinador d’Alternativa Jove, ha declarat després de participar a la manifestació central a Barcelona que la vaga del 24-O “és una mobilització contra la LOMCE, la LEC i les retallades, i AJ i EUiA sempre hem estat en aquesta lluita”.

“Tant el govern del PP a Madrid com el govern de CiU a Catalunya coincideixen en tenir un parlament segrestat per l’austeritat i per les retallades, especialment en l’àmbit educatiu”, ha lamentat Mena durant la seva intervenció a la cambra catalana durant el debat d’una moció en matèria educativa presentada pel PP. Enfront d’això, Mena ha reivindicat l”educació pública, aquella educació que és de tots, aquella educació que ens iguala a tots, aquella educació que serà l’herència dels que no rebem cap bé material”.

El diputat del grup roig i verd, que ha evidenciat que es tractava d’una “moció demagògica, d’aparador i gens creïble” ha reclamat al PP que comenci retirant la LOMCE. “El principal mal que se li pot fer a les polítiques educatives, també a través de la via pressupostària, és l’aplicació d’aquesta llei que va contra el model d’Estat reconegut en els darrers anys”, ha reivindicat Mena. També interpel·lant al PP, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA i mestre ha reclamat a més al govern espanyol que aboni ja els pagaments que té pendents de fer al Govern de la Generalitat. En primer lloc i de forma prioritària, els que han de servir per cobrir les beques i els ajuts a l’estudi. I, també, “de forma ràpida”, la resta de pagaments finalistes.

Però a més d’interpel·lar el PP, Mena també ha interpel·lat el govern català. “Encara que la consellera Rigau es vulgui amagar darrera de la LOMCE, i darrera del ministre Wert, aquesta vaga senyora Rigau, també és una vaga contra vostè, perquè les seves retallades també estan fent mal a l’escola pública”, ha constatat el diputat i mestre. “Avui el carrer també li està dient no a la senyora Rigau, a les seves retallades, i aspectes de la LEC”, ha afegit Mena, que també ha reclamat a la consellera que “no faci com la senyora Cospedal, que no manipuli les dades de les mobilitzacions”.

“Avui les aules estan buides i els carrers plens de gent lluitant per un dret bàsic, que és l’educació pública”, ha declarat Mena després que els sindicats anunciessin que el seguiment de l’aturada del sector educatiu a tot l’Estat està superant el 80%, i després que desenes de milers de persones s’hagin manifestat per Barcelona i, també, a ciutats com Tarragona, Lleida o Girona. “Avui ja podem dir que la vaga educativa ha estat un èxit, amb un seguiment del 83% i milers d’estudiants al carrer dient no al ministre Wert i dient no, encara que ho vulgui amagar, també a la consellera Rigau”, ha constata Mena.

Mentre el diputat feia aquestes declaracions al Parlament, al carrer desenes d’adherits a EUiA i a Alternativa Jove marxaven entre els milers de manifestants. AJ ho ha fet participant en un bloc de l’Associació d’Estudiants Progressistes. Entre els activistes d’AJ hi han estat el seu coordinador, Enric Aragonès, i el membre del seu equip coordinador Àlex Morcuende.

Aquesta vaga “és una mobilització contra la LOMCE, la LEC i les retallades, i AJ i EUiA sempre hem estat en aquesta lluita”, ha recordat Morcuende, que ha enumerat que “la LOMCE és un nou atac que aprofundeix en la privatització; és un atac a la nostra cultura; i segrega tant per sexes com per classes socials”.

Morcuende, però, també ha advertit a la consellera d’Ensenyament. “Que Rigau no digui que no se sent interpel·lada, perquè aquesta també és una protesta contra les retallades del Govern en matèria educativa”, ha advertit.
Imprimir compartir, comunitats virtuals
Imatge de la manifestació contra les retallades dels governs espanyol i català en educació que va recórrer Barcelona el 24-O, jornada de vaga a escoles i universitats.

Imatge del bloc de l'Associació d'Estudiants Progressistes durant la vaga en defensa de l'ensenyament públic i contra la LOMCE i les retallades aquest migdia a Barcelona, en el qual ha participat Alterntiva Jove.


 Vídeos relacionados

24 / 10 / 2013

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA