www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet: “Els federalistes volem votar afirmativament a la consulta”
El coordinador general d’EUiA insta federalistes i independentistes a seguir buscant un acord sobre la pregunta del referèndum
Dilluns, 04 de novembre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha instat aquest dilluns els partidaris de la consulta a seguir negociant plegats la definició de la pregunta que s’ha de sotmetre a referèndum per tal de no dividir independentistes i federalistes i guanyar així la votació. “Els federalistes volem votar afirmativament a la consulta, i per això ens hem de sentir inclosos a la pregunta”, ha declarat Nuet, que ha mantingut el seu oferiment per “dialogar, acordar aquesta pregunta i gestionar posteriorment el resultat de la consulta”. Esquerra Unida i Alternativa va segellar aquesta aposta precisament fa una setmana, el passat 27 d’octubre, a la seva conferència política, amb el suport de més del 80% dels delegats i delegades.

“Seguim demanant un acord entre federalistes i independentistes per gestionar la consulta, la pregunta i el dia després”, ha insistit Nuet. El coordinador general d’EUiA ha refermat així, després que en els darrers dies hagi augmentat el debat sobre la concreció de la pregunta en una eventual consulta, la postura que ja va enunciar en la conferència que va oferir el setembre passat al Col·legi de Periodistes i que EUiA va aprovar en la seva conferència política. En aquesta conferència, la formació va refermar l’aposta per una República catalana democràtica, social i lliurement federada i per l’exercici del dret a decidir aquesta legislatura. “La pregunta ha de ser fruit de l’acord entre tots aquells que volen la consulta”, ha insistit aquest dilluns Nuet.

En aquest sentit, Nuet ha instat a seguir les negociacions que impliquen tant la societat civil, implicada en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, com les forces favorables a la consulta, que treballen a la comissió parlamentària pel Dret a Decidir.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, oferint una roda de premsa aquest dilluns a la seu de la formació.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA