www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena: "Els pressupostos pel 2014 ens condemnen a la misèria social"
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA al Parlament diu que la fi de les retallades anunciada avui pel conseller Mas-Colell és "una gran mentida" i demana "una esmena a la totalitat" amb la mobilització al carrer
Dimarts, 05 de novembre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


“Aquests pressupostos ens condemnen a la misèria social”. Així ha rebut el portaveu adjunt del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Joan Mena, el projecte de llei de pressupostos pel 2014, presentat aquest matí pel conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. Per al diputat roig i verd “no donen solució als principals problemes dels catalans i les catalanes: l’atur, l’accés a l’habitatge, la pobresa en totes les seves vessants i les garanties socials”.

Mena ha reclamat uns pressupostos “excepcionals” per donar sortida a “la situació d’emergència social que pateixen les persones més vulnerables del nostre país”. Per no haver-ho fet, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA ha acusat CiU i ERC, des de la seva complicitat, de “mantenir les desigualtats” com un dels eixos principals dels nous pressupostos, que per a Mena no es diferencien dels acordats l’any 2013 amb el PP. Per això ha demanat a ERC que no col·labori amb CiU per fer de Catalunya “el país amb més desigualtats socials de tota la Unió Europea”.

"La fi de les retallades és una gran mentida"

Tot i que el conseller d’Economia hagi assegurat que s’han acabat les retallades, Mena ha assenyalat que la lletra petita d'aquests pressupostos “amaga privatitzacions, normalització de les retallades, venda de patrimoni públic i manteniment dels privilegis dels amics de CiU”. En aquest punt, Mena ha carregat contra el president: “Artur Mas aprofita la crisi per vendre el país amb unes privatitzacions que ens deixaran sense eines per a recuperar la normalitat”.

El diputat d’ICV-EUiA ha insistit que la fi de les retallades és “una gran mentida” perquè l’increment de la despesa en educació, sanitat i benestar social només representa un “ridícul 0,2%” quan les necessitats en aquests tres àmbits són “les més grans de la nostra història democràtica”.

El mateix passa amb els increments anunciats pel Govern de CiU pel que fa a les partides de PIRMI, ajuts a desnonaments i beques-menjador, que Mena ha qualificat d’increments “d’aparador” que ni de lluny cobriran les necessitats reals dels més vulnerables.

D’altra banda, el diputat roig i verd ha remarcat que aquests pressupostos venen carregats de noves taxes (culturals, d'accés als serveis, de mediació en conflictes laborals...) i que això dificultarà encara més la igualtat d'oportunitats en l'accés als drets bàsics de la ciutadania. En canvi, CiU ha fet malabarismes per mantenir els privilegis dels més rics, segons ha afirmat Mena: “No ens proposen una política fiscal progressiva que alliberi a les economies més febles i faci aportar, solidàriament, els més poderosos en aquest context socioeconòmic”.

En conseqüència, des d’ICV-EUiA es contestarà a aquests pressupostos antisocials des del Parlament i des del carrer. “Ara cal, més que mai, una esmena a la totalitat des del carrer per fer front a uns pressupostos antisocials que maltracten Catalunya i els catalans i les catalanes”, ha sentenciat mena.

 

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, aquesta tarda al faristol del Parlament.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA