www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet defensa els drets humans i el dret d'autodeterminació a la manifestació de Madrid per un Sàhara lliure
El diputat de l'Esquerra Plural és portaveu de l'intergrup parlamentari d'Amistat amb el Sàhara Occidental
Dissabte, 09 de novembre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La solidaritat amb el poble sahrauí ha sortit avui als carrers de Madrid responent a la convocatòria del Front Polisari –quan es compleixen 40 anys de la seva formació- i La Coordinadora Estatal d’Associacions Solidàries amb el Sàhara. El coordinador general d’EUiA i diputat de L’Esquerra Plural, Joan Josep Nuet, ha participat a la manifestació i ha estat convidat pels organitzadors a intervenir a l’acte final en favor de la causa sahrauí en qualitat de portaveu de l’Intergrup parlamentari del Congrés i el Senat d’Amistat amb el Sàhara Occidental.

A continuació reproduïm les paraules pronunciades pel nostre diputat:

Gràcies al Front Polisari i a CEAS Sàhara per convidar-nos a prendre la paraula en nom de l’Intergrup Parlamentari del Congrés i el Senat d’Amistat amb el Sàhara Occidental.

Companys l’única lluita que es perd és aquella que s’abandona i volem reconèixer al Front Polisari i a la solidaritat espanyola els 40 anys de lluita heroica defensant els drets socials i polítics del poble sahrauí.

Una delegació parlamentària de tres diputats i un senador de PNB, Compromís-Equo, Amaiur i l’Esquerra Plural (IU,ICV-EUiA,CHA) hemos pogut comprovar de forma directa com es desenvolupa l’ocupació il·legal de Marroc sobre territori del Sàhara a l’Aaiun.

Avui l’Aaiun és una ciutat ocupada, militaritzada per exèrcit, policia i forces paramilitars. No existeix el dret a la lliure expressió i manifestació, que són durament reprimides per la policia amb pallisses, detencions, tortures i assassinats, davant els quals la comunitat internacional i el govern d’Espanya no poden romandre impassibles.

L’ONU no pot romandre al marge de l’atac als Drets Humans. El Govern espanyol i la seva societat no poden romandre al marge de l’atac als Drets Humans.

Recordeu que teniu a un nodrit grup de diputats i senadors amb vosaltres i estem convençuts que un dia el poble sahrauí serà lliure a la terra dels seus avantpassats.

Visca el Front Polisari!

Visca el poble sahrauí!

Visca el Sàhara lliure!


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El diputat de l'Esquerra Plural Joan Josep Nuet ha intervingut al final de la manifestació pro sahrauí a Madrid.

La manifestació per un Sàhara lliure ha estat molt nombrosa.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA