www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena: Mas “no s’atreveix a apujar els impostos a les grans fortunes perquè són els seus amics”
El portaveu d’ICV-EUiA exposa les propostes en política social del grup roig i verd a la trobada interparlamentària d’IU, que mostra el seu rebuig al tancament de RTVV
Dimarts, 12 de novembre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La banca pública, la memòria històrica, la reforma del codi penal o el finançament de les autonomies han estat alguns dels temes que els electes d’Izquierda Unida a les cambresde l’Estat espanyol i d’Europa han debatut aquest dilluns a les Corts valencianes, durant la trobada interparlamentària de la formació. Tot amb l’objectiu de crear una “alternativa sòlida, anticapitalista i antineolliberal” “amb altres” enfront del “bipartidisme” del PP i del PSOE, segons ha explicat el coordinador federal d’IU, Cayo Lara, en l’acte. A la trobada també ha acudit el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, que ha exposat als seus homòlegs la feina que el grup roig i verd està fent al parlament de Catalunya per defensa polítiques socials en favor dels més desafavorits i els més afectats per la crisi que afecta l’Estat espanyol i Catalunya. Mena també ha aprofitat per carregar contra els comptes presentats per CiU i ha lamentat que Mas “no s’atreveix a apujar els impostos a les grans fortunes perquè són els seus amics”

Després de l’anterior trobada, que va tenir lloc al Parlament andalús el passat mes de maig, aquesta vegada els càrrecs institucionals han abordat temàtiques conjuntes de política pressupostària i memòria democràtica. Entre la representació institucional, amb presència de totes les federacions d’IU i d’EUiA, han destacat, a més del coordinador general d’IU Cayo Lara i del portaveu adjunt d’ICV-EUiA Joan Mena, els diputats del Congrés, Gaspar Llamazares i Ricardo Sixto; l’eurodiputat Willy Meyer; i una àmplia representació dels diversos parlaments autonòmics, com els membres d’EUPV, Marga Farré, Ignacio Blanco, Esther López Barceló i Marina Albiol; el diputat d’IU-Andalucía i vicepresident del govern andalús, Diego Valderas; el diputat de l’Assemblea de Madrid, Rubén Bejarano.

“L’única font d’ingressos prevista per CiU en aquests pressupostos del 2014 són les privatitzacions”

En l’àmbit de la política pressupostària, Mena ha aprofitat la trobada per explicar els pressupostos anti-socials presentats pel govern d’Artur Mas. “L’única font d’ingressos prevista per CiU en aquests pressupostos del 2014 són les privatitzacions, la venda de patrimoni públic i l’asfíxia a les classes populars a través de més taxes i impostos”, ha dit Mena. “Mas torna a augmentar la pressió fiscal a les butxaques dels i les catalanes, que ja estan en la situació de vulnerabilitat social més elevada que coneix la nostra democràcia, i, en canvi, no s’atreveix a apujar impostos a les grans fortunes perquè són els seus amics i vol mantenir els seus privilegis”. A més, Mena ha fet referència a la llei d’acompanyament de mesures fiscals i financeres, que, ha dit, “és una nova llei òmnibus de reforma de la funció pública a Catalunya, del sistema sanitari català i de dificultar l’accés als serveis públics per part dels col·lectius més vulnerables”.

Mena ha emmarcat aquest discurs en la descripció de la feina feta pel seu grup parlamentari, que ha intentat situar al centre del debat polític a Catalunya la situació social del país: la llei del mínim vital que van tombar CiU i ERC, la moció que demanava una partida oberta de beques-menjador per donar resposta als 50.000 infants en situació de malnutrició o les mesures per eradicar la pobresa energètica han estat algunes de les propostes defensades darrerament per ICV-EUiA que Mena ha exposat als seus companys d’altres indrets de l’Estat.

En contra del tancament de RTVV

Finalment, la interparlamentària del País Valencià ha servit per a aprovar una moció del conjunt de federacions d’IU i d’EUiA en contra del tancament de la Ràdio i Televisió Valenciana anunciat pel govern Fabra. Els càrrecs institucionals s’han fet una fotografia al pati de les Corts Valencianes i han desplegat una gran pancarta on es podia llegir “RTVV  no es tanca”. 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Els participants en la trobada interparlamentària d'IU, entre ells Joan Mena, a les Corts valencianes amb una pancarta en contra del tancament de la RTVV.

El coordinador federal d'IU, Cayo Lara, s'adreça als i les participants en la trobada interparlamentària que aquesta formació i EUiA han celebrat a les Corts valencianes.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA