www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena: “la consellera Rigau demostra amb la seva pràctica que el seu model és l’escola privada i, per això, ataca la pública”
El Govern admet en una resposta al portaveu d’ICV-EUiA a la comissió d’Ensenyament que en els 3 anys de govern de CiU els professors han augmentat a l’escola concertada, mentre queien a la pública
Dimecres, 13 de novembre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La política de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, perjudica l’escola pública i beneficia la privada concertada. Així ho evidencia la resposta que la conselleria ha fet arribar a una pregunta parlamentària de Joan Mena, mestre de professió, diputat i portaveu d’ICV-EUiA a la comissió d’Ensenyament de la cambra catalana. Podeu consultar la resposta al butlletí oficial del Parlament. En els tres anys que porta governant CiU, mentre a l’escola pública l’executiu d’Artur Mas retallava 3.000 professors, la privada ha guanyat 27 docents. I això, malgrat que el creixement d’alumnes a la primera ha multiplicat per més de cinc el de la segona: a la pública hi ha ara 54.000 alumnes més, i a la privada 10.000. “La consellera Rigau demostra amb la seva pràctica que el seu model és l’escola privada i, per això, ataca la pública”, ha lamentat Mena, que ha instat la ciutadania a sortir al carrer el 24-N també “per dir no a uns pressupostos antisocials que desmantellen l’escola pública mentre mantenen els privilegis de la privada”.

“Rigau està rebaixant la qualitat educativa de la nostra escola pública amb l'objectiu de fer un transvasament d'alumnes a l'escola privada que converteixi la pública en subsidiària”, ha advertit Mena, mestre interí en excedència mentre desenvolupa la tasca de portaveu adjunt d’ICV-EUiA a la cambra catalana. E aquest sentit, el diputat ha descrit com “menys professors, amb més hores lectives, amb una profunda rebaixa salarial i amb reduccions del 15% de jornada a interins i substituts són les eines utilitzades pel govern de CiU per minvar la qualitat educativa als centres públics”.

“Li demanem a Rigau que actuï amb lleialtat respecte a l'escola pública. No pot fer prevaldre els interessos de la privada perquè la seva principal prioritat hauria de ser garantir l'existència i la qualitat educativa de la pública”, ha contraposat Mena, que ha garantit el “compromís d'ICV-EUiA de fer de la defensa de l'escola pública un dels eixos prioritaris en aquest període de sessions”.

Mena anuncia més iniciatives a la cambra per evitar més retallades a la pública

Per això, la coalició no només lluitarà al carrer, començant el proper 24 de novembre, quan se sumarà a la mobilització unitària impulsada per entitats veïnals, sindicals, socials i polítiques contra els “pressupostos antisocials” de CiU i ERC. També ho farà a la cambra, i especialment a la comissió d’Ensenyament, on Mena ja fa mesos que impulsa propostes per salvar de les retallades centres escolars d’arreu del territori. En aquest sentit, la feina continua: “Estem treballant propostes que presentarem en breu per evitar el tancament d'escoles públiques dissenyat per Irene Rigau”, ha anunciat el portaveu d’ICV-EUiA a la comissió d’Ensenyament.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA i mestre Joan Mena intervé al ple del Parlament, aquest dimecres.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA