www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena: “La contrareforma de les pensions del PP buscar obrir el meló per fer negoci”
Centenars d’homes i dones d’ICV-EUiA reparteixen es despleguen arreu del territori per repartir fullets de la campanya ‘Pensions i mentides’ en el primer ‘Divendres Roig’
Divendres, 15 de novembre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La retallada de les pensions que persegueix el govern del PP es basa en mentides: el problema no són les despeses, sinó els ingressos; no són les pensions, sinó l’atur. Centenars d’homes i dones d’ICV-EUiA han desplegat aquest missatge aquest divendres al matí arreu del territori, repartint pasquins en estacions de tren, metro i autobús als conciutadans que acudien als seus llocs de treball, en el marc de la campanya ‘Pensions i mentides’. A l’intercanviador de la plaça de Catalunya han estat repartint la informació, entre d’altres, el president i el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Herrera i Joan Mena, així com la diputada de la coalició al Congrés Laia Ortiz i el coordinador de l’àrea de Món del Treball d’EUiA Jesús García. “La contrareforma de les pensions del PP busca obrir el meló per fer negoci”, ha declarat Mena als mitjans, i ha afegit que la coalició s’oposarà a aquesta estratègia a les institucions i al carrer. En aquest sentit, ha animat a adherir-se a la mobilització del proper 24-N.

‘Divendres Roig’, ha anomenat la coalició aquesta jornada de campanya. A la plaça de Catalunya, Herrera i Mena han recordat que el problema no són les pensions, sinó l’atur extraordinari, contra el qual els poders públics no desenvolupen suficients polítiques actives d’ocupació. De fet, a l’Estat espanyol la despesa en pensions és inferior a la mitjana de la UE: a l’Estat s’hi destina un 10% del PIB, mentre que al conjunt de la Unió la mitjana és del 13% del producte interior brut.

“Estem convençuts que  darrera d’aquesta contrareforma ideològica per part del PP hi ha una clara intencionalitat, que és garantir els beneficis de determinades empreses que el que volen és obrir el meló de les pensions per poder fer negoci i per tant mantenir els privilegis dels amics, de les grans elits d’aquest país”, ha declarat Mena als mitjans que han acudit a cobrir l’acció a la plaça de Catalunya.

Davant d’això, ICV-EUiA plantejarà la batalla a les institucions, des dels Ajuntaments fins al Parlament de Catalunya i el Congrés dels Diputats, però també al carrer, ha advertit Mena. “També, i especialment, al carrer, des d’ICV-EUiA volem dir al PP i mostrar al conjunt de la ciutadania que hi ha alternatives a aquesta contrareforma de pensions que proposa el PP”, ha advertit Mena.

En aquest sentit, tant ell com Herrera han animat a adherir-se a la mobilització unitària que preparen sindicats, entitats veïnals, socials i polítiques el proper 24 de novembre a Barcelona per protestar contra els pressupostos antisocials tant del PP a l’Estat com de CiU a Catalunya.

Avui la reforma de pensions forma part d’aquest pla orquestrat per saquejar els drets de la gent”, ha afegit Herrera, que ha recordat que aquesta destralada se suma a les que ja han patit la sanitat i l’educació. “Ens estan saquejant els postres drets per fer negoci, la reforma de pensions és això”, ha conclòs Herrera.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El president i el portaveu ajdunt d'ICV-EUiA, Joan herrea i Joan Mena, reparteixen pasquins contra la retallada a les pensions aquest divendres al matí a l'intercanviador de la plaça de catalunya de Barcelona.

El president i el portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Herrera i Joan Mena i la diputada de la coalició al Congrés, Laia Ortiz, reparteixen fullets contra la destralada a les pensions aquest matí a l'intercanviador de la plaça de Catalunya de Barcelona.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA