www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena: “el que hauria de fer CiU és sortir del despatx, veure les necessitats de la ciutadania i vestir-les amb dotacions pressupostàries”
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA visita l’Alt Maresme i es reuneix amb membres de la comunitat educativa, el director de la OTG i l’alcalde de Palafolls
Divendres, 22 de novembre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


“Sortir del despatx, veure les necessitats de la ciutadania i vestir-les amb acompanyament pressupostari”: això és el que hauria de fer CiU i no fa, ha lamentat aquest divendres el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena. I ha predicat amb l’exemple: el diputat ha aprofitat aquest divendres per fer una visita al territori. Mena ha visitat l’Alt Maresme acompanyat pel coordinador d’EUiA a la comarca, Marcos Ortega, pel regidor d’ICV-EUiA a Palafolls i conseller comarcal Juan Andrés Osorio i per David Prieto. Els membres d’EUiA han recollit les demandes del director de l’Oficina de Treball de la Generalitat a l’Alt Maresme, de la comunitat educativa de Pineda, en lluita contra la retallada d’una escola, i de l’alcalde de Palafolls.

Mena ha començat la seva visita a l’OTG de Pineda, que dóna servei a 11 municipis i ara mateix té unes 18.000 persones treballadores inscrites que cerquen feina i no en troben. De fet, Pineda és un dels municipis amb l’atur més elevat del Maresme, amb una taxa del 21%. El portaveu adjunt d’ICV-EUiA, que recentment ha esdevingut portaveu de la coalició a la comissió que el Parlament ha constituït per debatre sobre polítiques d’ocupació, ha recollit la demanda del director d’aquesta oficina de buscar instruments per donar resposta a l’atur estacionari que pateixen zones turístiques com la de l’Alt Maresme, però també altres zones com la Selva Marítima, veïna, o la Costa Daurada, a Tarragona. En aquests indrets, és freqüent que els treballadors d’àmbits com l’hostaler tinguin feina a l’estiu però no a l’hivern. A l’Alt Maresme, formen aquest contingent de treballadors amb feina estacionària unes 6.000 persones.

En aquesta trobada, Mena també s’ha compromès a implicar-se en el proper debat parlamentari sobre la reforma de la llei del servei d’ocupació de Catalunya per aconseguir que la divisió territorial d’aquest servei no només segueixi criteris administratius, sinó també obeeixi a la distribució de l’activitat econòmica pel territori. I, també, a reclamar que els pagaments dels cursos de formació es facin de forma puntual, com no passa ara.

Tot seguit Mena, que és mestre interí en excedència mentre fa de portaveu adjunt de la coalició al Parlament, ha aprofitat la seva visita a l’Alt Maresme per tornar-se a reunir amb la comunitat educativa en lluita contra les retallades. El diputat, que a més és portaveu d’ICV-EUiA a la comissió d’Ensenyament, ha debutat amb membres de la CGT, de la Marea Groga i altres activistes sobre les estratègies per fer front a les retallades de la consellera Rigau. En la trobada també ha participat una representant de l’AMPA de l’escola del barri del Poblenou de Pineda, que lluita per tal que es construeixi un nou edifici per al centre. El Parlament ja ha aprovat un acord en aquest sentit a proposta de Mena.

La visita ha acabat amb una reunió del diputat, així com del regidor d’ICV-EUiA a Palafolls, Juan Andrés Osorio, amb l’alcalde d’aquest municipi, en socialista Valentí Agustí. El batlle ha traslladat a Mena la necessitat que la Generalitat insti a l’Estat a invertir en el municipi l’1% cultural que li pertoca. Mena també ha compartit la petició al govern català per tal que desencalli la situació de la dessaladora, ara pràcticament desmantellada, malgrat que el cànon per pagar-la ha encarit el rebut de l’aigua entorn del 30%. Finalment, Mena també s’ha compromès amb l’alcalde a demanar a la Generalitat si encara pensa ubicar un centre d’educació especial al campus educatiu de la vila.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, conversa amb un membre de la Marea Groga en el marc de la seva visita a l'Alt Maresme d'aquest divendres.

El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, amb l'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí (centre) i el regidor d'ICV-EUiA en aquest consistori Juan Andrés Osorio.

El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, el coordinador d'EUiA al Maresme, Marcos Ortega, i el regidor de la coalició a Palafolls Juan Andrés Osorio, reunits aquest divendres amb membres de la comunitat educativa de l'Alt Maresme.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA