www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena: "Catalunya és més pobre, més desigual i menys lliure perquè depèn més de Madrid i de Brussel·les"
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA al Parlament retreu al govern de CiU la seva insensibilitat social en el seu primer any de mandat i demana a Mas que deixi de maltractar els treballadors públics
Dilluns, 25 de novembre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


“Catalunya és més pobre, més desigual i menys lliure perquè depèn més de Madrid i de Brussel·les”. Així de contundent s’ha mostrat el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, en la seva valoració d’aquest primer any de govern d’Artur Mas. Pel que fa al president de la Generalitat, li ha atribuït “greus mostres de cansament polític, manca d'idees i d'empenta per a tirar endavant els reptes socials, democràtics i nacionals” que requereix el país. En aquest sentit, el diputat roig i verd ha retret a l’executiu de CiU la seva insensibilitat social: “Mentre la gent reclama més democràcia, més transparència i més polítiques públiques, el govern ha deixat en els ossos el serveis públics i l'atenció a les persones més vulnerables, això sí continua mantenint els privilegis fiscals a determinades elits del país”.

El portaveu adjunt d’ICV-EUiA ha condemnat així mateix que Mas tampoc hagi actuat amb contundència contra la corrupció. “Els casos que esquitxen el seu govern s'han enquistat en aquest any i sembla que el president els ha acabat normalitzant”, ha declarat Mena.

Impost sobre els dipòsits bancaris i paga extra dels funcionaris

D'altra banda, el diputat d’esquerres s’ha referit a la reacció del president de la Generalitat des de l’Índia davant la possibilitat que el ministre Montoro traspassi a les autonomies l’impost sobre els dipòsits bancaris. Mena ha lamentat que “Mas jugui amb la paga extra dels funcionaris” i ha avisat que “CiU hauria de deixar la seva estratègia de fer dels treballadors públics ostatges de les seves polítiques”. Així, ha assegurat que el govern català tenia marge per poder pagar la paga extra i que si no ho ha fet és perquè “ideològicament vol maltractar els treballadors públics per afeblir els serveis públics”. Segons el portaveu adjunt del grup roig i verd “Una guerra entre patrons l'acaben pagant els treballadors” i aquesta és per a Mena “l'actitud més deshonesta que ha mostrat Mas”.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, aquesta tarda al faristol del Parlament.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA