www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena insta els grups defensors del dret a decidir a “no paralitzar el que ja havíem acordat fins ara”
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA destaca la importància de portar la petició d’organitzar una consulta per la via 150.2 al Congrés per evidenciar la manca de voluntat de dialogar de Rajoy
Dimecres, 27 de novembre de 2013
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, ha instat aquest dimecres la resta de grups parlamentaris a “no paralitzar el que ja havíem acordat fins ara” i acordar aviat al Parlament traslladar al Congrés la petició d’acollir-se a l’article 150.2 per tal que la Generalitat pugui organitzar una consulta sobre el futur estatus polític de Catalunya. Si el govern de Rajoy s’hi nega, ha argumentat el diputat, quedaria palès davant de la comunitat internacional “que és el govern del PP qui no accepta una sortida democràtica al conflicte polític que vivim a Catalunya”.  Mena també ha demanat “que ningú tingui la temptació d’amagar el debat pressupostari darrera de la consulta” després que, aquest dimarts, CiU i ERC ajornessin la votació al Parlament de la petició, prevista per al 4 de desembre. Malgrat aquesta desavinença, Mena ha refermat el compromís d’ICV-EUiA de treballar per garantir que se celebra una consulta sí o sí i s’ha mostrat convençut que “tindrem acord i serà el que més convingui als interessos dels i les catalanes”.

En aquest sentit, Mena ha coincidit plenament amb les declaracions que va fer aquest dimarts la portaveu d’ICV-EUiA, Dolors Camats. Mena ha explicat que “la voluntat de traslladar al Congrés una proposició de Llei és per donar-li tota la transcendència formal que requereix aquesta proposta i evidenciar, a ulls de la comunitat internacional, que és el govern del PP qui no accepta una sortida democràtica al conflicte polític que vivim a Catalunya”. “El tràmit idoni seria un diàleg de tu a tu entre el Parlament i el Congrés dels Diputats i, en tot cas, que Madrid sigui qui tanqui la porta al diàleg; no podem donar la imatge que és Catalunya qui no vol iniciar un diàleg serè tramitant la proposta a través d’una via menor com és la proposició no de llei”, ha advertit Mena.

El portaveu adjunt d’ICV-EUiA ha afegit que “paral·lelament hauríem de pactar un calendari per evitar que, des de la seva actitud antidemocràtica, el govern de Mariano Rajoy vetés la discussió de la proposició al Congrés dels Diputats”.

Si el PP i C’s volen parlar del dret a decidir, que s’incorporin a la comissió parlamentària

Mena també ha aprofitat per fer una crida al PP i a C’s, que ahir van comentar l’evolució del diàleg entre els partits partidaris de l’exercici del dret a decidir malgrat que ells no participen en aquestes converses. “Hauríem de fer una crida als partits que sembla que volen opinar sobre aquest tema, com són C’s i PP, a què s’incorporin a la Comissió Parlamentària sobre el Dret a Decidir que és el marc on s’han de discutir i consensuar aquests aspectes”, ha reclamat Mena, que ha afegit que “si no ho fan, evidenciaran que la seva voluntat no és més que posar impediments a la consecució d’un exercici, el dret democràtic a votar, que és majoritari a la societat catalana”. Aquests partits, juntament amb la direcció del PSC, estan jugant a afeblir el dret a decidir i no ho aconseguiran” ha afegit el portaveu adjunt d’ICV-EUiA.

Finalment, el diputat ha reiterat “el compromís d’EUiA i del grup parlamentari d’ICV-EUiA de garantir l’exercici del dret a decidir, de treballar per a establir un consens majoritari polític i social a Catalunya i de donar compliment als acords del Parlament que ens insten a posar-nos d’acord abans que acabi l’any”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Mena, portaveu adjunt d'ICV-EUiA al Parlament, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA