www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet: “L’1 de febrer comença aquest camí per sumar-ho tot, per guanyar, i per construir un nou país”
El coordinador d’EUiA una crida des del Consell Nacional “no només a les forces d’esquerres, sinó també a la gent que ha sortit al carrer” a participar a l’Assemblea Oberta de dissabte vinent
Dissabte, 25 de gener de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


“L’1 de febrer comença aquest camí per sumar-ho tot, per guanyar, i per construir un nou país”: així ha saludat l’Assemblea Oberta que se celebrarà a l’antiga fàbrica Fabra i Coats de Barcelona el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, tot just una setmana abans que aquesta se celebri, el proper 1 de febrer. Nuet ha aprofitat el Consell Nacional que Esquerra Unida i Alternativa ha celebrat aquest dissabte al barri barceloní de Sants per fer una crida “no només a les forces d’esquerres, sinó també a la gent que ha sortit al carrer”, a participar en la trobada del dia 1, impulsada per EUiA amb ICV sota el títol ‘Ara és demà’. El Consell Nacional d’aquest dissabte, a més, ha saludat les lluites a Panrico en defensa dels drets dels i les treballadores i al País Valencià en contra del tancament decretat de Catalunya Ràdio.

“L’1 de febrer comença  una nova política per al país; una nova política que pot treure la gent de la resignació;  una nova política no només per canviar, sinó també per derrotar les majories de CiU a Catalunya i del PP a Espanya”, ha declarat Nuet als mitjans que han assistit al Consell Nacional. Nuet ha explicat que la celebració de l’Assemblea Oberta ‘Ara és demà’ significa que “anem a un nou espai polític, amb gent amb la qual ens coneixem, però també amb molta gent que no ens coneixem, amb els quals començarem per primera vegada a fer política”.

I per això, ha admès el coordinador general d’EUiA, “hi ha el punt de temor de fer quelcom nou”. “Però també”, ha afegit, “la gran il·lusió de canviar-ho tot, i canviar-ho tot és com una benzina que tenim, una força que ens fa anar a per totes, i ara sí”. “Perquè, si no és ara, quan serà?”, s’ha demanat Nuet. “Tenim tota la il·lusió d’una cosa nova”, ha resumit el coordinador.

Perquè, ha afegit, “és imprescindible avui que guanyem a la dreta; la dreta és el gran enemic que està destruint el país i la nostra societat i fem una crida a sumar tota la gent; no només les forces d’esquerres, sinó la gent que ha sortit al carrer, que s’ha mobilitzat, que està cansada, que està desesperada, a començar a fer una política diferent”.

"A les europees hem de donar signes clars que estem per la nova política"

I en aquest sentit, l’Assemblea Oberta serà l’inici d’un camí que tindrà la seva primera cita a les eleccions europees que se celebraran el proper 25 de maig. “A les europees això ja ha de tenir expressions; la gent no entendria que esperéssim, perquè la gent no té temps: no arriba a fi de mes, el volen desnonar, i té situacions desesperades; per tant a les europees ja hem de donar signes clars que estem per la nova política, que anem amb una ambició i una força que ja supera els partits que fins ara han funcionat, i que llancem amb una crida a la societat per tal que es rebel·li”, ha esperonat el coordinador general d’EUiA. Nuet ha vaticinat, per això, que “el 25 de maig hi haurà una oportunitat amb un vot molt concret per la rebel·lió i pel canvi, i el canvi també comença el 25 de maig”.

Solidaritat amb Panrico, els treballadors de TVC i Catalunya Ràdio

El Consell Nacional que EUiA ha celebrat a Sants aquest dissabte també ha servit per tal que la formació expressés, un cop més, el seu suport i solidaritat als i les treballadores de la planta que Panrico té a Santa Perpètua de Mogoda, que aquesta setmana han superat els 100 dies de vaga indefinida, en lluita pels seus llocs de treball. El Consell Nacional també ha rebutjat la retallada salarial a TVC a instàncies del coordinador de l’assemblea de mitjans, Jordi López Santín. EUiA també ha expressat en aquest Consell Nacional el seu rebuig a la clausura de les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Nuet s'adreça al Consell Nacional que EUiA ha celebrat aquest dissabte al barri barceloní de Sants.

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, intervé aquest dissabte al Consell Nacional d'EUiA.

Votació al Consell Nacional que EUiA ha celebrat aquest dissabte a Sants, Barcelona.

Moment del Consell Nacional d'EUiA d'aquest dissabte.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA