www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena reivindica els drets dels i les treballadores del comerç enfront del model del PP de grans superfícies
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA, que dóna suport a la Llei d’Horaris Comercials, reivindica “una consciència de consum més responsable”
Dimecres, 12 de febrer de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


 El portaveu adjunt d’ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, ha reivindicat aquest dimecres a la cambra els drets dels i les treballadores del món del comerç, amenaçats no només per la reforma laboral aprovada pel PP i per CiU, sinó també pel model comercial del PP de grans superfícies, conegut com a ‘model Aguirre’ en referència a la ultralliberal expresidenta de la comunitat de Madrid. Per això, la coalició ha donat suport a la Llei d’Horaris Comercials que ha debatut aquest dimecres el Parlament. Mena ha aprofitat la seva intervenci´ço en aquest debat per reclamar, a més, “una consciència de consum més responsable”.

“La desregularització d’horaris” està “al rerefons de la confrontació entre aquests dos models de comerç: el model del PP i el model català”, ha exposat Mena en la seva intervenció, en la qual ha denunciat una “ofensiva del govern central, del govern del PP, que ataca directament” aquest model català “de proximitat, de comerciant de tota la vida”.

En aquest conflicte, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA ha constatat que el PP persegueix la invasió de competències i usa la crisi econòmica com a excusa per atacar els drets dels i les treballadores del sector.

Enfront d’això, a més d’una llei catalana d’horaris comercials, Mena ha reivindicat que cal una nova consciència de consum. “Per consumir més ni serem més feliços, ni tindrem més cobertes les nostres necessitats, ni es crearan més llocs de treball, ni els comerciants guanyaran més”, ha dit el diputat roig i verd, que ha defensat “un consum responsable i equilibrat”.

A més, “cal també un sistema de protecció més potent del model comercial català”, que inclogui limitacions “a la instal·lació de grans equipaments comercials fora de la trama urbana”, com ha passat a moltes ciutats catalanes. Finalment, aquest model català “també ha d’aturar la pressió que exerceixen els grans operadors, que busquen la flexibilitat en els horaris i la permissivitat en determinats tipus de venda”, ha reivindicat Mena.

Crítica al doble discurs de CiU, que afavoreix Outlets i equipaments com BCN World

El portaveu adjunt d’ICV-EUiA ha defensat el model català enfront dels atacs del PP, però també ha fet palès que el govern de CiU a la Generalitat “no està apostant per aquest model de proximitat”. CiU, ha demostrat Mena, “té un doble discurs en l’àmbit comercial: diu i fa veure que defensa el petit comerç, però en realitat només pren mesures que garanteixen els privilegis de les grans superfícies”, com per exemple en els casos de Barcelona World o d’Outlets com els de l’àrea metropolitana, ha exposat Mena.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, intervé en el ple del Parlament, aquest dimecres.

Joan Mena al ple del Parlament, aquest dimecres.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA