www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet celebra la candidatura de Gerardo Pisarello: “És una persona ideal per connectar amb els sectors polítics i socials que volem mobilitzar”
El coordinador general d’EUiA saluda l’apropament d’IU i Podemos d’aquest dilluns
Dilluns, 24 de febrer de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha celebrat aquest dilluns l’acord del Consell Nacional celebrat aquest dissabte, que va decidir proposar en un referèndum que Gerardo Pisarello encapçali la candidatura d’EUiA a les eleccions del 25-M i que aquesta candidatura s’obri a d’altres sectors polítics i persones, cercant l’articulació d’un nou espai polític. Pisarello, acadèmic, activista i teòric de processos constituents, “és una persona ideal per connectar amb els sectors polítics i socials que volem mobilitzar”, ha destacat Nuet. El coordinador d’EUiA, a més, ha aprofitat la seva compareixença davant dels mitjans per saludar l’apropament d’Izquierda Unida i Podemos en la reunió que ambdues formacions han mantingut aquest dilluns a Madrid. I, també, la decisió d’Anova d’aquest diumenge de sumar-se a la gran coalició de forces d’esquerra transformadora amb què IU, EUiA, ICV i altres grups concorreran a les properes eleccions europees. A nivell europeu, aquesta coalició engruixirà la candidatura del Partit de l’Esquerra Europea, que encapçalarà Alexis Tsipras.

“És la primera vegada en la nostra història que proposem de cap de llista a un independent”, ha destacat el coordinador d’EUiA en la seva compareixença davant dels mitjans aquest dilluns, dos dies després que el Consell Nacional acordés proposar en un referèndum que Pisarello encapçali la candidatura d’EUiA a les eleccions del 25-M. Pisarello, professor de Dret a la UB, és un destacat teòric dels processos constituents, a més de veterà activista social i vicepresident de l’Observatori dels Drets Socials, Econòmics i Culturals (Observatori DESC).

Ara “Pisarello passa a ser un actiu polític molt important i nosaltres estem molt contents”, ha celebrar Nuet, que ha subratllat que la seva candidatura busca il·lusionar ciutadans joves, abstencionistes, i, en general, “gent que aposta per la ruptura democràtica”.

L’afiliació d’EUiA està cridada a participar en el referèndum sobre la candidatura de Pisarello que se celebrarà els propers 8 i 9 de març. Un cap de setmana després, els dies 14 i 15, EUiA conclourà aquest procés radicalment democràtic per configurar la seva candidatura europea amb unes eleccions primàries per triar la resta de la llista. A més dels i les adherides a EUiA, la resta de ciutadans i ciutadanes podran participar en la decisió expressant el seu vot mitjançant una urna ciutadana.

Celebra l’apropament d’IU i Podemos i la decisió d’Anova de concórrer amb IU, EUiA, ICV i d’altres

Nuet ha saludat la candidatura de Pisarello en una compareixença en què ha celebrat també l’acostament d’IU i Podemos en la reunió que han celebrat aquest dilluns a Madrid. “La trobada ha estat un èxit”, ha destacat Nuet després que ambdues formacions hagin signat un protocol que estableix que treballaran sobre la possibilitat d’elaborar un programa conjunt; una candidatura conjunta d’IU, Podemos i d’altres formacions; i, finalment, un cap de llista de cara a una eventual candidatura conjunta a les eleccions del 25-M. “Esperem que això acabi bé i finalment pugui haver un acord”, ha destacat Nuet.

Aquest acord enfortiria encara més una gran coalició de l’esquerra transformadora a l’Estat espanyol a la qual aquest diumenge va decidir sumar-se Anova, que concorrerà a les eleccions europees amb IU, EUiA, ICV i d’altres formacions. “Anova representa l’independentisme d’esquerres gallec, que fa una aposta clara per una aliança entre independentistes i federalistes pel dret a decidir, una cosa que nosaltres defensem des de fa molt de temps, i que és allò que volem practicar a Catalunya”, ha subratllat Nuet.

Debat de política general: La veu dels més desafavorits i en defensa del dret a decidir

D’altra banda, Nuet ha recordat en la roda de premsa que el grup de l’Esquerra Plural al Congrés treballarà per donar veu a aquelles persones aturades, desnonades, amb problemes econòmics, que pateixen la crisi, en el debat de política general que celebrarà aquesta setmana la cambra baixa espanyola.

“Rajoy ens intentarà convèncer que Espanya va bé, però no va bé la dels treballadores i treballadores, la dels desnonats, la dels nous pobres”, ha destacat. “Aquestes persones no només no veuen la sortida de la crisi, sinó que està molt lluny de sortir-ne”, ha lamentat Nuet, que, davant d’això, ha destacat que el grup de l’Esquerra Plural proposarà en el debat “una alternativa basada en l’Espanya real”.

Aquesta alternativa inclourà, un cop més, la defensa del dret a decidir, ha destacat Nuet. El coordinador d’EUiA ha anunciat que, entre la quinzena de resolucions que el grup de l’Esquerra Plural presentarà al debat de política general, una serà sobre el dret a decidir, i reclamarà que es facilitin els instruments per tal de permetre l’exercici d’aquest dret en els termes acordats pel Parlament de Catalunya.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, aquest dilluns a la seu nacional de la formació.

Joan Josep Nuet, coordinador general d'EUiA.

Joan Josep Nuet, coordinador general d'EUiA.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA