www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena lamenta que el nou sistema de nomenaments de mestres “vulnera el principi més bàsic, el de l’objectivitat”
ICV-EUiA defensarà una esmena en el proper ple instant la consellera a retirar el seu decret de plantilles aprovat avui pel consell executiu
Dimarts, 25 de març de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu adjunt d’ICV-EUiA i responsable d’Ensenyament del grup roig i verd, Joan Mena, ha lamentat aquest dimarts que el nou sistema de nomenaments de mestres i professors als centres educatius de Catalunya impulsat per la consellera Irene Rigau “vulnera el principi més bàsic, el de l’objectivitat”. El consell executiu ha aprovat aquest dimarts el  nou decret de plantilles que, segons ha explicat Rigau, obre la porta a que els directors puguin demanar perfils específics a partir del proper curs. Es tracta, segons Joan Mena, diputat i mestre de professió, d’”una manera disfressada d’atacar l’escola pública”, i suposa “pràcticament la privatització de la gestió de plantilles”, que el departament pretén delegar en gran part als equips directius. Davant d’això, ICV-EUiA aprofitarà una esmena en una moció que es debatrà en el ple del Parlament que comença aquest dimecres per reclamar al Govern que retiri aquest decret de plantilles.

Els directors d’escoles i instituts de Catalunya podran demanar perfils específics per ocupar fins el 50% de les places dels seus centres o fins el 100% en centres que tinguin “alta complexitat” pel nivell sociocultural dels i les alumnes que atén. D’aquesta forma, els criteris d’objectivitat, transparència, capacitació, mèrits, i igualtat d’oportunitats deixen de ser els que regeixin únicament la provisió de places a les escoles i instituts catalanes.

“No és la proposta que necessita avui l’educació pública”

“No és la proposta que necessita avui l’educació pública”, ha respost el portaveu d’Ensenyament d’ICV-EUiA, perquè “vulnera un dels principis més bàsics en la provisió de llocs de treball públics, que és el criteri de l’objectivitat”, ha constatat Mena.

De fet, Rigau ha arribat a afirmar aquest dimarts que els directors i directores esdevindran caps de personal del professorat als centres que dirigeixen. Davant d’això, el diputat i mestre ha lamentat “la deixadesa que fa el departament, que és qui té la responsabilitat de gestionar les plantilles; de fer polítiques de recursos humans, i no deixar-ho en mans dels equips educatius”. A partir d’ara, “no serà el departament qui ho faci, sinó una persona i un equip, el director o l’equip directiu, i entenem que això no deixa de ser una privatització de les plantilles”.

“Sí que compartim que hi ha d’haver uns nomenaments extraordinaris”, ha matisat el diputat, “però per aquelles places que siguin extraordinàries; el que no compartim de cap de les maneres és que el sistema s’apliqui al 50% dels nomenaments de l’escola pública en general i al 100% a les escoles amb socioeconòmic vulnerable”, ha afegit.

Acarnissament entre els més precaritzats ja ara: substituts i interins

A més, Mena ha denunciat que aquesta mesura s’acarnissa amb els professionals interins i substituts. “Es un aspecte que ens preocupa, perquè entenem que es generarà una certa confusió i inestabilitat en un dels sectors ja més precaritzats, el dels interins i els substituts”, ha indicat el diputat.

Davant de tot plegat, el portaveu d’Ensenyament d’ICV-EUiA ha anunciat que la coalició reclamarà durant el proper ple al Govern que retiri el decret de plantilles. Ho farà mitjançant la presentació d’una esmena a una moció que es debatrà previsiblement dijous. El text reclamarà a Rigau que “garanteixi els principis d’objectivitat, capacitació i mèrits”, ha avançat Mena.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA