www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena anima la ciutadania a mobilitzar-se per una “Catalunya social” i forçar CiU a escoltar les reclamacions dels qui lluiten contra la pobresa
ICV-EUiA i altres grups d’esquerra es reuneixen amb les entitats socials al Parlament per valorar el ple contra la pobresa i concertar més propostes
Dimarts, 01 de abril de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, ha fet una crida a la ciutadania catalana a “participar massivament en la manifestació que es desenvoluparà el 6 d’abril per una Catalunya social”. Aquesta mobilització, que convoquen diverses entitats socials i sindicals, mirarà de subratllar la importància de desenvolupar mesures que lluitin contra la pobresa més enllà de la cosmètica. Així ho ha dit Mena després de participar en la trobada que ha mantingut la coalició i altres grups parlamentaris d’esquerres amb diverses desenes d’entitats socials. Plegats han valorat el ple de la pobresa, tot posant de manifest la decepció per la manca de compromisos assumits per CiU i ERC, els grups que donen suport al govern. Amb tot, ICV-EUiA ha insistit en la importància de seguir treballant amb les entitats i crear una taula conjunta amb elles per fiscalitzar el compliments dels pocs acords presos i per formular noves propostes. Una de les més destacades, ara, és la tramitació de la ILP per una Renda Garantida Ciutadana, ha destacat la diputada roja i verda Laura Massana.

“Entenem des d’ICV-EUiA que avui la prioritat és situar les necessitats socials de Catalunya en la primera línia del Parlament de Catalunya, però fonamentalment del govern d’Artur Mas”, ha explicat Mena. Ell, David Companyon i Laura Massana han estat els tres diputats d’ICV-EUiA que han participat en la trobada amb entitats socials, aquest dimarts al Parlament. Hi ha acudit activistes de la CONFAVC i la FAVB, de les assemblees d’aturats de Catalunya i de la comissió promotora de la ILP per una Renda Garantida Ciutadana, com Diosdado Toledano, de plataformes en defensa de la salut pública, com Toni Barbarà, i d’altres.

Entitats i grups han valorat conjuntament els acords del ple de la pobresa, impulsat per ICV-EUiA conjuntament amb el PSC i la CUP, que també han acudit a la trobada aquest dimarts. CiU i ERC van vetar en aquest ple la intervenció de les entitats, un veto que Mena ha titllat de “mala praxi”. Amb tot el portaveu adjunt d’ICV-EUiA ha expressat en sortir de la trobada la seva “satisfacció”: “s’ha demostrat amb el ple monogràfic sobre la pobresa, que quan les esquerres polítiques i les esquerres socials treballem conjuntament i unitàriament, som capaços de situar les necessitats dels més vulnerables com a prioritat del Parlament de Catalunya”.

Ara bé, els fruits del ple són escassos. I davant d’això, el diputat ha destacat que “el compromís d’ICV-EUiA és treballar per poder seguir escoltant la seva veu, al Parlament de Catalunya i també fora, en el conjunt de la societat, i per tant que això no es quedi en una mena de rentat de cara del Govern, sinó que els compromisos que es van adquirir es despleguin, es desenvolupin, s’actualitzin si cal, i per tant el seguiment d’aquestes propostes és ara la prioritat del grup parlamentari”. En aquest sentit, Mena ja va presentar fa unes setmanes en una roda de premsa al Parlament la proposta d’ICV-EUiA de crear una taula amb representació de les entitats socials i de tots els grups amb representació parlamentària per tal de fer aquest seguiment.

ICV-EUiA impulsa acords als plens de defensa de la “Catalunya social”

La feina serà a les institucions però també al carrer. I en aquest sentit, aquest diumenge tindrà lloc la mobilització per una “Catalunya social” que han convocat diverses entitats. Mena li ha expressat aquest dimarts al seu suport, com ja han fet també alguns grups municipals d’ICV-EUiA. Terrassa, per exemple, s’ha adherit a la crida a aquesta mobilització unitària gràcies a una moció impulsada pel grup roig i verd al consistori de la cocapital vallesana. ICV-EUiA ha impulsat propostes similars a Ripollet i a Mollet, per exemple.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Moment de la reunió amb entitats socials que han mantingut aquest dimarts al Parlament grups d'esquerres com ICV-EUiA.

El diputat d'ICV-EUiA David Companyon, amb activistes d'entitats socials aquest dimarts al Parlament.

La diputada d'ICV-EUiA Laura Massana s'adreça als activistes d'entitats socials, aquest dimarts al Parlament.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA