www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena denuncia el “classisme” del Govern i li reclama que “assumeixi les seves responsabilitats i no culpi els més vulnerables” per l’informe PISA
El portaveu d’Ensenyament d’ICV-EUiA sol•licitarà la compareixença del secretari de Polítiques Educatives per imputar els resultats catalans, per sota de la mitjana, a “un grupet d’alumnes” desafavorits
Dimecres, 02 de abril de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


“El govern hauria d'assumir les seves responsabilitats per aquest resultat i no culpar els més vulnerables”: així ha respost el portaveu d’ICV-EUiA a la comissió d’Ensenyament, Joan Mena, a les excuses donades aquest dimarts pel departament d’Ensenyament per justificar els mals resultats dels i les alumnes catalanes al darrer informe Pisa, que els situa 12 punts per sota de la mitjan de l’OCDE. El secretari de Polítiques Educatives del Govern, Joan Mateo, va acusar “un grupet d’alumnes” en “situacions socioculturals complexes” de rebaixar la mitjana catalana. El diputat, i mestre de professió, Joan Mena ha lamentat aquesta interpretació “classista”. I ha anunciat que demanarà la compareixença de Mateo al Parlament “perquè volem que el departament doni la cara i assumeixi que les retallades en matèria educativa estan afectant la cohesió social a les nostres escoles”.

Aquest dimarts es va fer pública una nova edició de l’informe Pisa i, un cop més, Catalunya no alça el vol. Els i les alumnes catalanes estan per sota de la mitjana de l’OCDE en la resolució de problemes quotidians. Segons el govern, per culpa d’un “grupet d’alumnes” que acostumen a ser “de situacions de complexitat alta” i que “òbviament ens desplaça la mitjana, que podria ser molt superior, cap avall”. Així es va expressar aquest dimarts el responsable de Polítiques Educatives al departament que dirigeix Irene Rigau.

“Novament una persona que té una alta responsabilitat en el departament d'Ensenyament excusa els resultats de Pisa amb la immigració i els alumnes amb necessitats socioeconòmiques vulnerables”, ha lamentat el portaveu adjunt d’ICV-EUiA i professor Joan Mena, que ha “exigit” “als responsables del departament que actuïn amb més responsabilitat i no tinguin comportaments classistes”.

“Novament, el govern d'Artur Mas evidencia la seva insensibilitat social”, ha afegit el diputat, que ha considerat que “el govern hauria d'assumir les seves responsabilitats per aquest resultat i no culpar els més vulnerables”.

L’exclusió educativa, la causa real

Sobre les causes reals de la baixa mitjana dels i les alumnes catalanes en aquest informe, Mena ha destacat que “el resultat de Pisa dóna la raó a la Fundació Bofill quan va acusar CiU de fer retallades ‘ideològiques’”. “Rigau està dissenyant mesures ideològiques que estan excloent els mes vulnerables del nostre sistema educatiu”, ha assenyalat Mena.

 

Amb tot, Mena tampoc ha volgut deixar d’expressar els seus dubtes sobre la metodologia de l’informe PISA. El diputat i professor d’institut ha posat de manifest “que l’informe Pisa es fonamenta en una anàlisi resultadista del sistema educatiu, però l'ideal seria fer una anàlisis en funció dels procediments pedagògics i no només dels resultats”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA