www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet verifica la situació dels Drets Humans a Hondures
El coordinador general d'EUiA i diputat de l’Esquerra Plural és un dels integrants de la missió parlamentària d'observadors juntament amb els senadors del PP, Dionisio García Carnero, i del PNB, Iñaki Mirena Anasagasti
Dimecres, 02 de abril de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La missió parlamentària espanyola de verificació dels Drets Humans a Hondures, de la que forma part el coordinador general d'EUiA i portaveu d'IU, ICV-EUiA, CHA: L'Esquerra Plural a la Comissió d'Afers Exteriors i Cooperació del Congrés, Joan Josep Nuet, ha estat organitzada per ONGs de l'Estat espanyol i del país centramericà i mantindrà contactes de tot tipus amb institucions i societat civil hondurenya amb l’objectiu d’elaborar un informe de la situació del país. El mateix serà presentat en la Comissió de Relacions amb Iberoamèrica del Senat i en l’Intergrup de DDHH i la Comissió d’Afers Exteriors i Cooperació del Congrés, així com a les ONGs especialitzades en la cooperació i la defensa dels DDHH a l'Estat espanyol.

L’orígen de la missió se situa al mes de maig de 2013, quan l’Institut d’Estudis Polítics per Amèrica Llatina i Àfrica (IEPALA), en el marc del conveni ‘Exercici ple de drets i reducció de la pobresa en les poblacions indígenes i camperoles, en El Salvador, Guatemala i Nicaragua, amb possibles accions a d’altres països de la zona’, finançat per l’Agència Espanyola per a la Cooperació Internacional i el Desenvolupament (AECID), va organitzar la gira ‘Persones Defensores de DDHH en el punt de mira’. Aquesta acció, realitzada a Valladolid, Madrid i Brussel·les, estava conformada per quatre persones defensores dels drets humans, entre les quals hi havia Bertha Oliva, coordinadora del Comitè de Familiars de Detinguts i Desapareguts a Hondures (COFADEH).

A la missió també hi participen un representant d’IEPALA, Enrique Santiago Romero, advocat i expert en DDHH, i Beatriz Gil, responsable del mencionat conveni, a més dels representants de COFADEH, Lorena Rubi i Bertha Oliva.

El grup mantindrà contactes d’alt nivell amb el Govern d’Hondures i diverses formacions polítiques i sindicals, així com amb organitzacions defensores de DDHH, la judicatura hondurenya i l’exèrcit. També està prevista una reunió amb l’expresident Manuel Zelaya i la candidata de l’oposició, Xiomara Castro, ara que estan a punt de complir-se els primers 100 dies de mandat de Juan Orlando Hernández, actual president de la República d’Hondures.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
L'expresident d'Honduras Manuel Zelaya, amb la missió del Congrés espanyol que va visitar Honduras, integrada entre d'altres pel diputat i coordinador general d'EUiA Joan Josep Nuet.

Una dona protesta davant d'una bandera hondurenya (font: La Voz del Sandinismo, http://www.lavozdelsandinismo.com/internacionales/2010-01-26/derechos-humanos-en-honduras-otra-victima-del-golpe/)

Ekl coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, durant la seva missió a Honduras com a membre del Congrés dels Diputats.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA