www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena, des del Congrés: “Enlloc de fer propostes, Rajoy recorre al discurs de la por i de les amenaces”
“IU, el BNG, Amaiur i d’altres forces evidencien que no tenim cap problema a Catalunya; el té el bipartidisme amb l’Espanya plurinacional”, diu el portaveu adjunt d’ICV-EUiA
Dimarts, 08 de abril de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


“Enlloc de fer propostes, Rajoy recorre al discurs de la por i de les amenaces”. Ho ha lamentat aquest dimarts a la tarda el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, des del Congrés dels Diputats, després d’escoltar el president del govern. Mena ha estat un dels diputats del Parlament de Catalunya que han acudit a la cambra baixa espanyola a seguir com a convidats el debat sobre proposta del Parlament de transferir a la Generalitat la competència per consultar el poble de Catalunya. “Avui el bipartidisme votarà en contra de l’Espanya plurinacional”, ha lamentat el portaveu adjunt d’ICV-EUiA. En canvi, tot el grup de l’Esquerra Plural, que EUiA i ICV comparteixen amb IU i, també, amb la CHA, dóna suport a la proposta catalana. IU és, de fet, l’única força estatal que ho fa, gràcies a un acord signat entre ella, EUiA i ICV fa uns mesos. També hi donen suport formacions com Amaiur o el BNG. Aquestes forces “evidencien que no tenim cap problema a Catalunya; el té el bipartidisme amb l’Espanya plurinacional”, ha conclòs Mena.

“Enlloc de fer una proposta en positiu atractiva pels catalans, Rajoy recorre al discurs de la por i de les amenaces”, ha lamentat el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, després d’escoltar la resposta que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha donat al president de la coalició roja i verda, Joan Herrera, així com a Marta Rovira i Jordi Turull. Tots tres diputats del Parlament han defensat la proposta de la cambra catalana. Els han escoltat des de la tribuna del públic altres electes, com Mena o el secretari quart de la mesa, David Companyon.

“Rajoy no ha entès res”, ha constatat Mena. El president espanyol “torna a al·legar elements tècnics i jurídics i no afronta el debat polític que hi ha al darrera”, ha interpretat el diputat roig i verd, que ha considerat que tant el dirigent espanyol com el seu partit, el PP, “han demostrat una gran covardia política”.

Però Mena també ha lamentat la postura del PSOE, que ha fixat el seu líder, Alfredo Pérez Rubalcaba. Rubalcaba s’ha esforçat en marcar diferències amb el PP, però el socialista s’ha oposat a la proposta catalana, tal i com han fet els conservadors. “Avui el bipartidisme votarà en contra de l'Espanya plurinacional”, ha lamentat Mena.

Però enfront d’aquesta defensa aferrissada del règim de la Constitució del 78, Mena ha realçat també que hi ha una pluralitat de forces que convergeixen en la importància de permetre el dret a decidir com un procés trencador. En aquest sentit, Mena ha destacat el suport d’IU a la proposta catalana. I també d’altres grups com la CHA, el BNG o Amaiur.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Imatge del Congrés dels Diputats.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA