www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena proposa al Parlament prohibir el tancament d’escoles públiques si això afecta la qualitat educativa a d’altres centres propers
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA i mestre defensarà dijous al ple la seva proposta de reforma de la LEC per limitar la capacitat del govern de retallar escoles
Dimecres, 09 de abril de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El ple del Parlament debatrà aquest dijous si blinda l’escola pública davant de l’amenaça de tancaments que suposa la política d’austeritat de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. Ho farà a proposta del portaveu adjunt d’ICV-EUiA i responsable d’Ensenyament del grup roig i verd, Joan Mena, que ha presentat una proposició de reforma de la LEC que prohibeix el tancament d’un centre públic si això provoca un augment de ràtios i un empitjorament de la qualitat educativa a la resta d’escoles de la zona afectada (podeu consultar aquí la proposta). D’aquesta forma, el diputat i mestre proposa actualitzar la LEC, aprovada el 2009, abans de l’onada de retallades, per “establir criteris clars i adequats” que limitin la capacitat del Govern de tancar centres.

“La supressió d’un centre públic de titularitat de la Generalitat no pot suposa, en cap cas, un increment de ràtios significatiu en la resta d’escoles de la localitat o de la zona educativa”: aquesta és una de les limitacions al tancament d’escoles que Mena proposa introduir a la LEC. La segona és que “la supressió d’un centre públic de titularitat de la Generalitat no pot suposar, en cap cas, una disminució de la qualitat educativa a la resta d’escoles de la localitat”. Finalment, el diputat i mestre també proposa que “abans de concretar el tancament d’una escola pública, la Generalitat tindrà l’obligació d’estudiar la viabilitat d’altres alternatives com la implementació d’un institut-escola”.

El portaveu d’ICV-EUiA a la cimissió d’Ensenyament ha decidit portar aquesta proposta al ple davant dels tancaments anunciats i perpetrats en els darrers anys pel Govern de CiU i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. Els seus anuncis de tancaments, recorda la proposta de reforma de la LEC en la seva exposició de motius, “han provocat malestar, inseguretat i dificultats en la prescripticva planificació educativa de la comunitat”. A més, “alguns ens locals també veuen vulnerat el seu dret i deure de coresponsabilitat en la planificació educativa que els atorga la LEC”.

La proposta de Mena mira de posar solució a aquests efectes perniciosos de la política de CiU. El ple debatrà aquest dijous si la tramita.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, en una imatge d'arxiu.


 Documents relacionats
Descargar
Dijous, 01 de gener de 1970

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA