www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena proposa canviar la llei per blindar la immersió lingüística, “clau de la cohesió social”
El portaveu d’Ensenyament d’ICV-EUiA dóna suport a recórrer la decisió del TSJC de fer el castellà vehicular i reitera que “el departament ha de ser el paraigües legal de les escoles denunciades”
Dimecres, 30 de abril de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu d’Ensenyament del grup d’ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, ha proposat aquesta tarda canviar la llei per blindar la immersió lingüística a les escoles catalanes. El diputat i professor ha fet aquesta proposta després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi confirmat que obliga a impartir un 25% de les assignatures en castellà en aquells centres on un sol alumne ho hagi reclamat. Mena ha expressat el seu suport al recurs davant del tribunal Suprem contra aquesta decisió que pugui presentar la Generalitat, i ha exigit a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que “sigui el departament qui faci de paraigües legal de les escoles denunciades”.

“Exigim a la conselleria una modificació legislativa per blindar el sistema d'immersió lingüística al nostre país”, ha declarat Mena, que ha refermat un cop més que aquest sistema d’immersió és “una peça clau de la cohesió social”. De fet, en el darrer ple el portaveu adjunt d’ICV-EUiA ja va recordar que les desigualtats a l’escola catalana són efecte de les diferències de classe, no de llengua materna, tal i com indiquen estudis com el darrer anuari de la Fundació Bofill.

D’altra banda, Mena també ha expressat el seu suport a les mesures legals que pugui emprendre la Generalitat, com recórrer al Tribunal Suprem en contra de la decisió del TSJC. En aquest sentit, el portaveu d’ensenyament d’ICV-EUiA ha reclamat a Rigau que faci de “paraigües legal” de les escoles. També ho va fer el passat 20 de març a la comissió d’Ensenyament, que va debatre una proposta seva per desacatar la LOMQE a la qual no van donar suport CiU i ERC.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, defensa la seva proposició de modificació de la LEC, aquest dijous al Parlament.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA