www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena aconsegueix que CiU i ERC es comprometin a revisar el sistema de beques menjador al Vallès Occidental per garantir que cap infant que les necessiti en queda fora
La Generalitat i el Consell Comarcal hauran de vigilar que totes les necessitats estiguin cobertes abans del 15 d’octubre d’enguany
Dijous, 03 de juliol de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


A inicis del curs vinent, abans del 15 d’octubre, la Generalitat i el Consell Comarcal del Vallès Occidental analitzaran si el sistema d’atorgament de beques menjador cobreix tots els infants de la comarca que puguin necessitar un ajut d’aquest tipus. Així ho ha acordat aquest dijous a la tarda la comissió d’Ensenyament del Parlament a proposta del diputat, portaveu d’ensenyament d’ICV-EUiA i regidor a Sabadell Joan Mena. Mena ha aconseguit el suport de CiU i d’ERC a la seva proposta.

Mena va iniciar la seva gestió al Parlament arran d’una queixa del Consell d’Alcaldes del vallès Occidental, que va alertar fa uns mesos que a la comarca hi havia 10.000 infants en situació econòmica precària, malgrat que els recursos de la Generalitat per finançar beques menjadors només permetien becar menys de la meitat d’aquests infants, 4.933.

Finalment, un acord va permetre millorar aquesta situació establint un sistema de llindars, de tal forma que es mirarà de garantir que tots aquells nens i nenes que ho necessitin rebin una ajuda. Ara, a més, la Generalitat i el Consell Comarcal vetllaran que això finalment és així abans del 15 d’octubre d’enguany. Així ho ha acordat el Parlament aquesta tarda a proposta de Mena.

L’objectiu: “que cap nen a Catalunya passi gana”

L’acord, que ha rebut un ampli suport, proposa “analitzar abans del 15 d’octubre del 2014 conjuntament amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental la cobertura de beques menjador a l’alumnat de la comarca en cadascun dels llindars pactats amb els consells comarcals, i fer les correccions oportunes per garantir els objectius”.

L’objectiu, ha declarat Mena, és “analitzar si aquest sistema de beques menjador ens serveix, i en cas que aquest sistema no ens serveixi, estar oberts a fer totes les modificacions perquè l’objectiu que ens hauríem de marcar com a país és que cap nen a Catalunya passi gana o estigui en una situació de malnutrició com sembla que està passant en els últims anys”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, a una comissió del Parlament en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA