www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
ICV-EUiA no dóna suport al recurs a la sentència de l'Audiència que vol fer la mesa del Parlament de Catalunya pels fets del 15J de 2011
El diputat David Companyon, que n'és el secretari quart, hi vota en contra
Dimarts, 08 de juliol de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El grup d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya ha manifestat avui el seu desacord i el que també ha expressat el seu membre a la mesa de la cambra catalana, David Companyon, a que el Parlament presenti un recurs davant la sentència absolutòria que ha fet l'Audiència Nacional davant el judici pels fets del Parlament del 15 de juny de 2011. Companyon ha manifestat a la mesa que el grup roig i verd no avala que hi hagi un recurs en aquesta sentència. El diputat i secretari quart també ha recordat que en el seu moment ICV-EUiA ja va desmarcar-se de l’acusació col·lectiva presentada pel Parlament.

En aquesta línia, el grup roig i verd ha demanat una reunió extraordinària de la Junta de Portaveus per a què aquells grups que no estan representats a la Mesa puguin expressar el seu posicionament. I en cas que la mesa acabi decidint presentar el recurs a la sentència, el que està clar és que no podrà dir que ho fa el Parlament per unanimitat.

En declaracions als mitjans, la portaveu parlamentària d’ICV-EUiA, Dolors Camats, ha remarcat que "de cap de les maneres la resposta de les institucions ha de ser la d'encausar i perseguir la conflictivitat social", i ha afegit que la sentència "deixa clar que van haver-hi errors greus a l'hora de plantejar la protecció del Parlament i va acabar sent una ratera".

Per aquest motiu ICV-EUiA ha demanat la compareixença de l'actual conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per a què doni explicacions sobre aquell dispositiu un cop coneguda la sentència i també demanaran responsabilitat al llavors conseller, Felip Puig, responsable del dispositiu policial el passat 15 de juny de 2011.

 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El secretari quart de la mesa del Parlament, David Companyon, d'ICV-EUiA,a un ple amb la samarreta contra les retallades a TVC i Catalunya Ràdio.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA