www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena expressa el comprimís d’ICV-EUiA de “treballar activament per fer aprovar” la ILP impulsada per la PAH i l’Aliança contra la Pobresa Energètica
“La cambra legislativa ha d’estar al servei de les necessitats de la població, especialment la més vulnerable”, referma el portaveu adjunt del grup roig i verd al Parlament
Dijous, 10 de juliol de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El grup parlamentari d’ICV-EUiA es compromet a “treballar a ctivament per fer aprovar” la Iniciativa Legislativa Popular per garantir el dret a l’habitatge digne i combatre la pobresa energètica que han presentat aquest dijous a les portes del Parlament les PAH catalanes, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC (podeu consultar en aquest enllaç el text de la proposta legislativa). Així ho ha assegurat el portaveu adjunt del grup roig i verd a la cambra, Joan Mena, aquesta tarda. “A ICV-EUiA entenem que la cambra legislativa ha d’estar al servei de les necessitats de la població, especialment la més vulnerable”, ha declarat Mena.

En la roda de premsa d’aquest dijous, les entitats impulsores de la ILP han denunciat que la vulneració dels drets fonamentals s’ha convertir en quelcom tristament habitual a Catalunya. Moltes llars veuen amenaçat el seu dret a un habitatge digne, per exemple: Catalunya és una de les comunitats autònomes on més execucions hipotecàries s’han iniciat, 98.040 entre el 2008 i el 2013, han recordat. Pel que fa als serveis bàsics,  el 2011 93.000 llars catalanes no van poder assumir la despesa de mantenir l’habitatge a una temperatura adequada en els mesos del fred, han afegit.

Però ja fa temps que la societat civil s’ha organitzat per donar resposta a aquests problemes. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca treballa des de fa anys contra els desnonaments. I fa uns mesos aquest moviment, les entitats veïnals i grups com Aigua és Vida van constituir l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

Aquesta aliança i la PAH, conjuntament amb l’observatori DESC (dels Drets Econòmics, Socials i Culturals), han presentat aquest dijous una ILP per oferir una segona oportunitat a les famílies sobreendeutades, promoure el lloguer social dels habitatges en mans d’entitats financeres, obligar les administracions a garantir el reallotjament de les persones desnonades en risc d’exclusió, garantir l’accés als subministraments bàsics i impulsar el lloguer forçós dels habitatges que els bancs mantinguin buits.

La societat organitzada demostra que té les alternatives al model de país que vol instaurar CiU”

La societat organitzada demostra que té les alternatives al model de país que vol instaurar CiU”: amb aquestes paraules ha saludat el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, aquesta Iniciativa Legislativa Popular. “Agraïm iniciatives com la ILP renda garantida o la ILP desnonaments i pobresa energètica”, ha afegit Mena, tot recordant una altra ILP, promoguda per les assemblees d’aturats entre d’altres, que va arribar al parlament gràcies al suport de 120.000 catalanes i catalans i de desenes d’ajuntaments i que actualment tramita la comissió de Benestar de la cambra catalana.

ICV-EUiA ja es va comprometre a defensar aquesta ILP per una Renda Garantida i a treballar perquè el seu tràmit no s’allargui innecessàriament. Ara el grup roig i verd ha expressat que farà el mateix amb aquesta nova ILP. “Una renda garantida, evitar els desnonaments i eradicar la pobresa energètica són avui les principals necessitats de la població”, ha dit Mena, tot defensant que la cambra ha de treballar en defensa d’aquests interessos.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Activistes de la PAH, aquest dijous a les portes del Parlament durant la presentació de la seva Iniciativa Legislativa Popular pel dret a l'habitatge i contra la pobresa energètica.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA