www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet exigeix des del ple del Congrés que la Cort Penal Internacional jutgi l’atac indiscriminat d’Israel a la població civil de Gaza
“Algun dia la bandera palestina onejarà lliurement a l'Estat palestí i els genocides i assassins d'Israel seran jutjats i pagaran els seus crims a la presó”, confia el diputat de l’Esquerra Plural des de la tribuna d’oradors
Divendres, 11 de juliol de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Els bombardejos indiscriminats contra la població civil a Gaza han de ser jutjats per la Cort Penal Internacional. Així ho ha reclamat el coordinador general d’EUiA i diputat de l’esquerra Plural, Joan Josep Nuet, des de la tribuna d’oradors del Congrés dels Diputats. Nuet ha portat a la cambra baixa espanyola el clam contra aquests atacs a la població palestina aprofitant la tramitació d’una llei orgànica sobre aquesta cort internacional. “En aquest mateix moment estan morint nens, dones, persones innocents com a fruit de l'atac de l'Exèrcit d'Israel sobre el poble palestí”, ha clamat el diputat, portaveu de l’Esquerra Plural a la comissió d’Afers Exteriors. “Aquestes són coses que s'han de jutjar de forma clara la Cort Penal internacional”, ha afegit sobre l’ofensiva que l’exèrcit israelià perpetra des del passat 7 de juliol. 

El diputat d’EUiA ha fet aquesta declaració aprofitant la seva intervenció en la tramitació a la cambra baixa del projecte de llei orgànica pel qual es ratifiquen esmenes a l'Estatut de Roma de la Cort Penal Internacional, relatives als crims de guerra i al crim d'agressió , fetes a Kampala en 10 i 11 de juny de 2010. Aquest projecte de llei ha estat aprovat per unanimitat.

Amb una bandera palestina a la solapa, Nuet ha mostrat diverses fotos dels últims bombardejos a Gaza com a exemple de la seva petició perquè actuï la Cort Penal Internacional. “No sé si aquestes fotografies els sonen”, ha assenyalat Nuet a l’auditori, “són del bombardeig de l'Exèrcit d'Israel contra el poble palestí a la franja de Gaza i no són fotografies històriques, es van prendre ahir i aquest matí: hi ha hagut 77 morts assassinats per l'Exèrcit d'Israel que actua contra un poble indefens; 500 ferits, 750 bombardejos”, ha recordat. Des de llavors, les xifres segueixen creixent.

“Per a això serveix la Cort Penal Internacional, per jutjar els assassins, per jugar al sionisme l'Estat d'Israel, que en aquest moment està atacant a tot un poble indefens”, ha reblat. “Per exemple, la Cort Penal Internacional parla també que cal ampliar el concepte d'agressió; quan un dels exèrcits més poderosos i més importants del món ataca una població indefensa, bombardeja de forma clara a la franja de Gaza, on viuen milions de persones que no poden marxar ni a Egipte ni a Israel ni sortir nedant d'allà, aquest exèrcit ha de ser jutjat per la Cort Penal Internacional”, ha constatat.

“Algun dia, senyores i senyors diputats, aquesta bandera, la bandera palestina, onejarà lliurement a l'Estat palestí i els genocides i assassins d'Israel seran jutjats i pagaran els seus crims a la presó”: amb aquesta esperança Nuet ha conclòs la seva intervenció al Congrés dels Diputats.

En el moment de la seva intervenció, Nuet s'ha referit a l'existència de 77 morts pels bombardejos de l'Exèrcit d'Israel. Les últimes dades eleven aquesta xifra ja fins als 88 morts. Fonts mèdiques a la zona han informat aquest dijous que el 70% de les persones mortes comptabilitzades a la primera xifra són civils. A més, segons el recompte del Ministeri de Salut de la Franja, altres 537 persones més havien resultat ferides fins a aquest dijous. 20 d'elles romanien en estat crític, majoritàriament dones i nens.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El diputat de l'esquerra Plural i coordinador general d'EUiA Joan Josep Nuet denuncia els bombardejos d'Israel contra Palestina mostrant-ne fotos aquest dijous a la tribuna del Congrés dels Diputats.


 Vídeos relacionados

/ /

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA