www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet anuncia que EUiA serà a la mobilització de l’11-S i que dos dies abans oferirà la conferència ‘Nova política per un nou país’
El coordinador d’EUiA insta Miquel Iceta a “no fer política pels de sempre, sinó fer política amb la nova gent per un país de futur”
Dilluns, 14 de juliol de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


EUiA acudirà a la manifestació del proper 11 de setembre a Barcelona, que dibuixarà una ‘V’ a la confluència de la Gran Via i de la Diagonal. Així ho ha anunciat aquesta tarda el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet. En roda de premsa, Nuet també ha explicat que, dos dies abans de la Diada, oferirà al Col·legi de Periodistes una conferència titulada ‘Nova política per un nou país’, en què dibuixarà les línies mestres de la formació durant la tardor en què està previst que se celebri la consulta sobre el futur polític de Catalunya. En la roda de premsa, Nuet també ha comentat l’accés a la secretaria general del PSOE i a la primera secretaria del PSC de Pedro Sánchez i Miquel Iceta, respectivament. Nuet els ha instat a fer front a les polítiques neolliberals i a donar suport al dret a decidir. En aquest sentit, el coordinador d’EUiA ha instat el nou cap dels socialistes catalans a no apropar-se a CiU i a “no fer política pels de sempre, i per un país que està arruïnat i fracassat, sinó fer política amb la nova gent per un país de futur, per un nou país”.

EUiA encetarà el proper curs polític el proper dimarts, 9 de setembre, a les sis de la tarda al Col·legi de Periodistes. Aquesta és la data triada per Joan Josep Nuet per dibuixar l’estratègia política de la formació de cara a una tardor que serà crucial per al futur polític de Catalunya. El coordinador general ho farà en la conferència ‘Nova política per un nou país’. “El que volem és compartir amb altres forces d’esquerra, amb organitzacions socials i amb ciutadania crítica, un projecte d’un nou país que ja truca a la porta, que ja és aquí, i amb el qual EUiA hi està plenament compromès”, ha esbossat Nuet en la roda de premsa d’aquest dilluns.

Durant la compareixença, el coordinador d’EUiA també ha avançat que aquesta formació acudirà aquest proper Onze de Setembre a la mobilització convocada per l’ANC a Barcelona. “Participarem en aquesta ‘V’, que és una ‘V’ de la voluntat de votar, que vol dir que volem votar”, ha anunciat Nuet, i ha afegit que aquesta “ha de ser una manifestació massiva per demostrar al conjunt dels pobles d’Espanya i al conjunt d’Europa la voluntat inequívoca del poble de Catalunya d’expressar-se sí o sí en una consulta democràtica el 9 de novembre”.

La intenció, ha concretat Nuet, és assistir a la mobilització amb ICV i altres forces polítiques d’esquerres i altres organitzacions socials, com per exemple forces sindicals, per tal de configurar un “bloc social, de progrés”, en aquesta gran ‘V’. Així ho ha avançat el coordinador d’EUiA, que ha refermat que “la nostra voluntat irrenunciable que el 9-N es desenvolupi una consulta reeixida, plenament democràtica, molt participativa, que sigui un èxit del poble de Catalunya i una demostració democràtica a tots aquells que de forma no democràtica volen impedir que un poble pugui expressar la seva opinió”.

Reunió Mas-Rajoy

En aquest sentit, Nuet ha reclamat a Artur Mas i Mariano Rajoy que aprofitin la seva eventual trobada aquest estiu per donar garanties “que el 9 de novembre podrem votar sense ensurts i sense problemes”, i ha exigit al president de la Generalitat que informi les forces polítiques que donen suport a la consulta del 9-N i al Pacte Nacional pel Dret a Decidir del que negociï amb Rajoy. “El conjunt de forces polítiques que demanem la consulta han de rebre informació detallada”, ha reivindicat el coordinador d’EUiA.

Crida als nous dirigents del PSC i el PSOE

En un altre ordre de coses, Nuet ha donat la “benvinguda” al nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i al nou primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Més enllà d’aquest gest de cortesia, Nuet ha emplaçat a aquests nous dirigents socialistes a canviar les polítiques de les seves forces en tres camps: els ha instat, en primer lloc, a oposar-se “frontalment a les polítiques neolliberals”, apartant-se del suport a l’article 135 reformat de la constitució a l’Estat i del pacte entre els socialistes, els conservadors i els lliberals a la UE. En segon lloc, els ha advertit que cal defensar el “dret a decidir sense embuts, per als pobles que vulguin, com el de Catalunya i, potser, d’altres”. I finalment, Nuet ha advertit a Iceta que “el nou país que necessitem és sense CiU, no amb CiU, això li hem dit i li direm a ERC i al PSC”.

“Si el que discutim és un nou país, amb una nova majoria social i política, de progrés, d’alternativa, i per un nou país, per un futur que il·lusioni els i les catalanes, hem de passar pàgina de les polítiques de retallades i de corrupció de CiU”, ha reivindicat Nuet. “ Si aquest és un punt de trobada amb els companys d’ERC i amb el PSC, estarem contents, però el punt de trobada és aquest: no fer polítiques amb el passat, sinó fer política pel futur”, ha dit el coordinador d’EUiA.

Torredembarra: la prova del cotó fluix de CDC

Finalment, Nuet també s’ha referit en la seva compareixença davant de la premsa a la polèmica elecció del nou alcalde de Torredembarra: Pere Font, un dels regidors imputats, de CiU, substitueix el també convergent i també imputat Daniel Masagué. “Quan parlem de Torredembarra no parlem només de Torredembarra”, ha declarat Nuet, que ha explicat que “la direcció de CDC passava una prova de cotó fluix amb el tema de Torredembarra, i el cotó fluix ha sortit brut; ha sortit negre”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, en una imatge d'arxiu.

Joan Josep Nuet, coordinador general d'EUiA, aquest dilluns en roda de premsa a la seu de la formació.


 Vídeos relacionados

14 / 07 / 2014

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA