www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena demana a Mas que reflexioni “per què Pujol marxa quan vol, i no perquè ell, com a president de CiU, li hagi exigit”
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA titlla d’”intolerable” que el convergent “embruti la consulta” dient que marxa per no entorpir-la
Dilluns, 14 de juliol de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Crida a la reflexió a Artur Mas. El cap de CiU “hauria de reflexionar sobre per què Oriol Pujol se’n va quan ell vol, i no perquè ell, com a president de CiU, li hagi exigit la dimissió”: així ha reaccionat aquest vespre el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, Joan Mena, a la notícia de la dimissió ja definitiva de Pujol fill, imputat en cas de corrupció i tràfic d’influències de les ITV, dels seus càrrecs al capdavant de CDC i la seva dimissió com a diputat del Parlament de Catalunya. Mena ha trobat aquesta dimissió "benviguda" però "tardana". Pujol ha al·legat que plega per no entorpir el procés de cara al 9-N. Mena ho ha titllat d’”intolerable” i ha lamentat que el dimissionari “embruti la consulta” usant-la com a excusa.

Oriol Pujol va ser imputat el març del 2013, en el cas de les ITV. En ser imputat, Pujol va abandonar provisionalment la secretaria general de CDC i els seus càrrecs al grup parlamentari de CiU, on ha continuat exercint les seves funcions de diputat. Ja llavors, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA vareclamar a Mas que “actués” com apresident de la federació conservadora i fes plegar del tot a Pujol. “La ciutadania no entén que una persona imputada, amb indicis racionals d'un delicte de suborn, continuï al Parlament exercint tasques de representació”, va reclamar llavors Mena.

Aquest dilluns el portaveu adjunt de la coalició ha lamentat que finalment no hagi estat Mas qui hagi fet plegar Pujol, sinó que aquest hagi anunciat amb un comunicat que la seva marxa dels càrrecs a CDC i la seva dimissió com a diputat eren ja irreversibles. El portaveu adjunt d’ICV-EUiA ha instat Mas a “reflexionar” sobre aquest fet.

Imputació i, a més, manca de transparència

També ha lamentat la forma triada per Pujol per anunciar la seva marxa, mitjançant un comunicat. “A la imputació se suma ara una manca de transparència en la forma de dimitir”, ha lamentat Mena. El portaveu adjunt roig i verd ha considerat que “Pujol hauria d’haver convocat immediatament una roda de premsa per donar explicacions públicament, i no mitjançant un comunicat”.

“No és justificable que Pujol embruti la consulta”

En aquest comunicat, Pujol afirma textualment que plega perquè és conscient “vénen mesos on ens cal molta fortalesa interior, molta cohesió, molt convenciment per a continuar tota la tasca empresa, especialment en el procés nacional” i que deixa de ser diputat “perquè també des d'aquesta institució hi hagi el màxim esforç i energia concentrats en què el procés surti bé”.

“És intolerable que Pujol agafi la consulta com a excusa per a la seva dimissió”, ha denunciat Mena, que ha afegit que “no és justificable que Pujol embruti la consulta per als seus interessos personals”. En aquest sentit, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA ha denunciat la “complicitat de Mas” amb aquesta manera d’actuar i li ha demanat "que no permeti que cap imputat més de CiU faci servir la consulta com a excusa".


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Mena, portaveu adjunt d'ICV-EUiA, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA