www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena i Herrera expressen el seu suport als i les treballadores de Valeo, en lluita pels seus llocs de treball
“El govern està sent incapaç d’oferir perspectives de continuïtat a moltes indústries en problemes”, denuncia el coordinador de Món del Treball d’EUiA, Jesús Garcia
Dilluns, 21 de juliol de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Els i les treballadores de Valeo, una indústria auxiliar del sector de l’automoció que fabrica sistemes de climatització de vehicles a Martorelles, iniciaran aquest dimecres una setmana de vaga en contra de l’expedient temporal de regulació d’ocupació que ha presentat la direcció de l’empresa. Els i les empleades reclamen, a més, que el Govern de la Generalitat s’impliqui en el conflicte per garantir la viabilitat industrial de l’empresa, perquè temen que aquest ERO temporal, de dos anys, sigui el preludi del tancament del centre de producció. I per això, dijous acudiran al Parlament a reclamar el compromís de tots els grups de la cambra. Ja tenen el d’ICV-EUiA: el seu president, Joan Herrera, i el portaveu adjunt, Joan Mena, s’han reunit aquest dilluns a les portes de l’empresa amb alguns dels treballadors, i els han traslladat el seu suport. Han acudit a la trobada altres activistes de la coalició, com el responsable de l’àrea de Món del Treball d’EUiA, Jesús Garcia, que ha lamentat que “el Govern està sent incapaç d’oferir perspectives de continuïtat a moltes indústries amb problemes”, moltes d’elles al Vallès Oriental.

Uns 260 treballadors i treballadores que fan feina  la planta de Valeo a Martorelles estan afectats per l’ERO temporal que ha presentat la direcció de l’empresa. La mediació prèvia a aquest ERO va finalitzar sense acord, davant de la negativa de l’empresa de complir amb el pla industrial o negociar una adaptació d’aquest que garantís els compromisos d’ocupació adquirits, com proposava el comitè d’empresa.

A més, els i les empleades temen que això sigui el preludi del tancament de l’empresa. De fet, aquest dilluns han denunciat que durant el cap de setmana els han alertat moviments sospitosos de maquinària, i temen que la direcció estigui mirant de buidar la fàbrica.

Davant d’aquests riscos, el comitè d’empresa reclama que s’acordi un pla de viabilitat que garanteixi el futur de la planta de Valeo a Martorelles, i reclamen al departament d’empresa i Ocupació del Govern que es comprometi a pressionar la direcció perquè s’avingui a acordar aquest pla. Per això, dijous acudiran al Parlament, entregaran una carta a tots els grups de la cambra i es reuniran amb membres de la comissió d’Empresa i Ocupació.

“Estem mancats de política industrial”, denuncia Garcia

Un d’ells, Joan Mena, ja s’ha desplaçat aquest dilluns a les portes de Valeo per conèixer de primera mà la situació, acompanyat entre d’altres per Jesús Garcia, de l’àrea de Món del Treball d’EUiA. Mena i Garcia han expressat el suport d’EUiA a la mobilització, i la seva “preocupació per la situació que està patint la comarca del Vallès Oriental, amb molts conflicte successius en empreses importants de la zona”, en paraules de Garcia. De fet, ben a prop de Valeo es troba un centre de producció de Coca-cola i no massa lluny, a Santa Perpètua, hi ha fàbriques com la de Panrico.

Davant d’aquesta “situació industrial, marcada pels tancaments i les deslocalitzacions”, Garci ha lamentat la “incapacitat” del Govern de CiU “per elaborar una sortida a aquests conflictes que passin per la continuïtat dels centre i dels llocs de treball”. “Estem mancats de política industrial, i la pitjor política és no fer res”, ha advertit el responsable de Món del Treball d’EUiA.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Herrera i Joan Mena escolten els i les treballadores en lluita de Valeo, a Martorelles, aquest dilluns.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA