www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena exigeix a Rigau que endegui “una resistència real i activa” a la llei Wert
La consellera “està aprofitant tot allò que ideològicament comparteix de la LOMQE per aplicar-ho”, adverteix al Parlament el portaveu d'Ensenyament d'ICV-EUiA
Dimecres, 23 de juliol de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Cal fer “una resistència real i activa” a la LOMQE, la llei educativa dictada pel govern del PP coneguda com a 'Llei Wert'. Així li ho ha reclamat el portaveu d'Ensenyament d'ICV-EUiA, Joan Mena, a la consellera del ram Irene Rigau aquest dimecres al Parlament. Rigau, de CiU, “està aprofitant tot allò que ideològicament comparteix de la LOMQE per aplicar-ho”, ha advertit el diputat roig i verd durant la sessió de control al Govern, i ha enumerat com, “més enllà de determinades gesticulacions” en les quals Rigau és “una experta mediàtica”, la conselleria està aplicant algunes de les mesures regressives a les quals la llei Wert dóna cobertura. Enfront d'això, Mena ha reclamat a Rigau “un pla alternatiu per minimitzar els efectes més negatius d’aquesta contrareforma ideològica del PP i endarrerir l’aplicació tot el que es pugui amb l’objectiu que un canvi de govern a l’estat derogui una llei que està feta pels interessos de les elits i en contra del dret a l’educació de les classes populars”.

Més enllà dels aspectes relacionats amb la defensa del català com a llengua vehicular al nostre sistema educatiu que tenen una àmplia majoria social, política i pedagògica a Catalunya, al nostre grup també ens preocupen altres àmbits que queden altament afectats per la LOMQE i que caldria blindar i tenir clars a l’inici del curs escolar 2014-2015”, ha exposat Mena, que és mestre de professió, durant la sessió de control al Govern del darrer ple del Parlament en aquest període de sessions.

El decret de plantilles segueix l'esperit de la LOMQE

En aquest camp, Mena ha recordat a Rigau que “vostè ens va dient que no es desplegarà aquesta llei, però de moment, ja tenim un decret de provisió de plantilles que selecciona el professorat ad hoc, unes instruccions d’inici de curs que no blinda el paper del claustre ni dels consells escolars a les nostres escoles i un projecte de modificació del decret de direccions que sostrau la comunitat escolar la potestat de decidir el o la directora del centre, i li atorga un paper predominant a l’administració educativa”.

És a dir, que serà el departament qui acabi triant el director, com pretén la LOMQE, qui triï un percentatge elevat del professorat, com pretén la LOMQE, i qui deixi a la comunitat educativa un paper secundari en el tot procés pedagògic”, ha constatat el diputat roig i verd.

Pla de resistència

Enfront d'això, Mena ha exigit a Rigau que prepari un pla de resistència i no aplicació de la llei, que s'elabori amb transparència i d'acord amb els agents socials i sindicals de la comunitat educativa que, ha advertit el diputat i mestre, “tenen moltes incerteses respecte de la seva acció”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, aquest dimecres adreçant-se a la consellera Rigau durant la sessió de control al Govern.

Irene Rigau s'adreça al portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, aquest dimecres al Parlament.

Joan Mena intervé aquest dimecres al ple del Parlament.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA