www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet exigeix al govern del PP que expulsi l'ambaixador d'Israel si aquest estat no atura el “genocidi” a Gaza
El portaveu de l'Esquerra Plural a la comissió d'Exteriors del Congrés i coordinador general d'EUiA participa en una concentració de solidaritat amb Palestina de diverses entitats davant del Congrés
Dimecres, 23 de juliol de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


 La solidaritat amb el poble palestí i la denúncia dels atacs indiscriminats que Israel està dirigint contra la població civil de Gaza han arribat aquest dimecres a la Carrera de San Jerónimo, a les portes del Congrés espanyol. Allà s'han concentrat representants de diverses entitats i ONG solidàries amb Palestina, que han reclamat al govern espanyol mesures per pressionar l'estat israelià. A la concentració han acudit diversos diputats, entre ells els de l'Esquerra Plural Joan Josep Nuet, Cayo Lara i Gaspar Llamazares. Nuet, portaveu d'aquest grup a la comissió d'Afers Exteriors, a més de coordinador general d'EUiA, ha exigit la intervenció "dràstica i immediata" del Govern del PP i de la comunitat internacional per acabar amb el "genocidi" contra la població de la franja de Gaza. A més, ha defensat que "si no hi ha un cessament de l'ofensiva militar, Espanya ha d'estar disposada a expulsar l'ambaixador israelià i a suspendre les relacions diplomàtiques" amb aquest estat.

Pes entitats que han acudit aquest dimecres al Congrés han registrat un escrit que reclama al Govern espanyol i a la comunitat internacional que sancioni Israel i denunciï les violacions de drets humans que està perpetrant amb els seus atacs a Gaza. A més, el text també reclama a l'executiu de Mariano Rajoy que no doni suport l'argument del 'dret de defensa' d'Israel i que exigeixi "a totes les parts" del conflicte que compleixin les obligacions del dret internacional.

Les entitats han comptat amb el suport de l'Esquerra Plural, i de fet s'han reunit amb els diputats d'aquest grup abans de la concentració. Durant aquesta concentració, Nuet s'ha referit a la intenció del ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, de comparéixer dijous de la setmana que ve a la comissió del ram. El diputat de l'Esquerra Plural ha lamentat que quan Margallo vagi al Congrés "hi haurà centenars de morts més i dotzenes de nens assassinats". Per això, Nuet ha exigit al Govern “que no esperi més” per donar explicacions.

A més de reclamar urgència, Nuet també ha lamentat aquest dimecres que sigui el mateix president del govern, Mariano Rajoy, i no el ministre, qui doni explicacions, sobre “les mesures que ha adoptat el Govern davant el conflicte a Gaza”. Així ho havia demanat el grup de l'Esquerra Plural a la diputació permanent del Congrés, l'òrgan que substitueix el ple en els períodes no ordinaris de sessions. Com ja és habitual en el Govern del PP, hores abans de la reunió de la Diputació Permanent va anunciar que el titular d'Exteriors compareixerà 'a petició pròpia' la setmana que sobre aquest assumpte per tractar de desactivar així les demandes de l'oposició.

Nuet ha destacat que la "gravetat" dels atacs d'Israel contra la població palestina "mereix sobradament" la compareixença de tots dos i va denunciar que a la Franja de Gaza el que està passant és un "veritable extermini". Per al parlamentari de l'Esquerra Plural la compareixença del ministre d'Afers Exteriors ja anunciada no és suficient ni ràpida ja que cada dia que passa augmenten les víctimes, amb unes xifres "absolutament esgarrifoses".

El diputat d'EUiA també ha reclamat a l'Executiu que "avui mateix a la Diputació Permanent prengui bona nota de la petició de cridar a consultes l'ambaixador d'Israel a Espanya, i l'amenaci immediatament amb l'expulsió del país". “No podem suportar ni 24 hores més el tràgic balanç, amb 150 nens morts i milers ferits que, evidentment, no són terroristes", ha esperonat Nuet. Per això, el diputat ha reclamat al Govern de Mariano Rajoy que "no sigui colaboracionista amb el genocidi, actuant de forma immediata i dràstica. No podem esperar més ", ha conclòs.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El diputat i coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, al Congrés expressant la seva solidaritat amb Palestina, en una imatge del passat juliol.

Diversos diputats de l'Esquerra Plura, entre ells Joan Josep Nuet, i d'altres grups, amb activistes de solidaritat amb Palestina aquest dimecres a les portes del Congrés dels Diputats.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA