www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena lamenta “l’actitud de Mas avui” de “tolerar i compadir” el frau fiscal de Jordi Pujol
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA considera “una vergonya democràtica” que l’actual president de la Generalitat eviti refermar la petició perquè Pujol comparegui al Parlament
Dimarts, 29 de juliol de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


“Mas avui no ha estat a l’alçada”: “hauria d’haver sortit a dir que Pujol donarà totes les explicacions en seu parlamentària” sobre el frau fiscal que l’home que va presidir la Generalitat durant 23 anys va confessar divendres passat. Així ha valorat el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, el diputat Joan Mena, la compareixença de premsa que ha ofert aquest matí al Palau de la Generalitat l’actual president. Mas ha anunciat que Jordi Pujol abandona els seus càrrecs a CDC i CiU i que la Generalitat li retira la retribució i l’oficina d’expresident, però ha evitat posicionar-se sobre una compareixença que ICV-EUiA ja va demanar aquest dilluns, i ha exposat arguments contra aquesta compareixença. “L’actitud de Mas avui ha estat la de tolerar i compadir” el frau fiscal, ha declarat el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, que ha afegit que “si és Mas qui dóna políticament la cara per Jordi Pujol, perquè l'expresident s'ha amagat sota un comunicat de premsa, ha de ser conscient que està lligant el seu futur polític al de Jordi Pujol”.

Mena ha “lamentat” que Mas no s’hagi sumat a la petició perquè Pujol comparegui al Parlament. La junta de portaveus debatrà previsiblement aquesta petició de compareixença el proper dijous. Preguntat sobre aquesta qüestió, Mas s’ha escudat en què aquest és un assumpte que decidirà la cambra, i ha al·legat que amb l’abandó dels seus càrrecs Pujol passa a ser “un ciutadà com qualsevol altre de la seva edat”. No donar suport a la compareixença “és una vergonya democràtica per al parlament de Catalunya”, ha lamentat el portaveu adjunt roig i verd.

“Necessitem un president que mostri tolerància zero davant el frau perquè sinó serà còmplice d'aquesta”, ha advertit Mena. En aquest sentit, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA també ha reclamat a Mas que expliqui “si coneixia el frau comès per Pujol i callava, o s'ha assabentat pel comunicat de premsa i llavors iniciar una investigació interna a CDC per determinar si els milions són fruit d'una herència o un saqueig en tota regla a la Generalitat”.

“Un president que diu sentir pena i compassió davant l'episodi més sagnant de frau fiscal a Catalunya perd tota la legitimitat i credibilitat”

Mas, però, ha evitat la crítica a la figura del seu predecessor i ha dit que sentia “molta pena, i també compassió”, per ell. “No es pot sentint pena i compassió parlant d’un frau fiscal de les característiques que ha expressat el president Pujol”, ha respost el portaveu adjunt d’ICV-EUiA, que ha afegit que “un president que diu sentir pena i compassió davant l'episodi més sagnant de frau fiscal a Catalunya perd tota la legitimitat i credibilitat”.

Finalment, Mena també ha denunciat un cop més “l'estratègia de CiU de tapar amb el procés català qualsevol element de corrupció (ho han fet amb ITV, Palau, Oriol Pujol, etc)”. “Aquesta actitud és la que debò fa mal al procés i a tots els i les catalanes”, ha dit.

Reclama a ERC que no eviti la compareixença de Pujol

D’altera banda, el portaveu adjunt d’ICV-EUiA també ha demanat a ERC “que no doni suport la vergonya d'evitar la compareixença de Pujol al Parlament”. “No comparèixer seria un altre frau a sumar a la llista de Jordi Pujol”, ha conclòs.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Mena, portaveu adjunt d'ICV-EUiA, al faristol del Parlament, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA