www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet: “no esperàvem res més de la reunió Mas-Rajoy que se li comuniqués al segon la voluntat del poble de Catalunya de votar”
El coordinador general d’EUiA referma el seu compromís amb la consulta del 9-N i afirma que “hem assistit a una reunió de dos projectes polítics esgotats:m el del PP i el de CiU”
Dimecres, 30 de juliol de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


“No esperàvem res més de la reunió que se li comuniqués a Mariano Rajoy la voluntat del poble de Catalunya de votar, i per tant això és correcte, el poble de Catalunya ha de votar”: així ha valorat el coordinador general d’EUiA i diputat del grup de l’esquerra Plural al Congrés, Joan Josep Nuet, la reunió que han mantingut aquest dimecres a Madrid els presidents de la Generalitat, Artur Mas, i del govern espanyol, Mariano Rajoy. Nuet ha refermat el compromís amb la celebració de la consulta el proper 9 de novembre i ha asseverat: “no tenim cap pla B”. En aquest àmbit, ha donat suport a Mas en la reivindicació de la consulta. Nuet, però, també ha recordat que “hem assistit a la reunió de dos projectes polítics esgotats: el del PP i el de CiU”. I, enfront d’això, ha reivindicat les aliances amb aquelles forces socials i polítiques de la resta de l’Estat, com IU, compromeses amb el dret a decidir dels i les catalanes.

“Estem convençuts que la consulta s’ha de fer i no tenim cap pla B: només tenim un pla A, que és que el 9-N el poble de Catalunya pugui votar”, ha reivindicat el coordinador d’EUiA, Joan Josep Nuet, després que Mariano Rajoy no hagi modificat la seva postura sobre la consulta en la reunió que ha mantingut aquest dimecres a la Moncloa amb Artur Mas. En aquest sentit, Nuet ha recordat que “estem immersos en l’elaboració d’una llei de consultes catalana que ens donarà la base jurídica, i nosaltres defensem la consulta”.

Nuet, però, també ha considerat que aquest dimecres s’han trobat a la Moncloa “dos líders esgotats”. I, ha afegit, “esgotats doblement”. “Un, perquè han estat les avantguardes de les polítiques de retallades a Catalunya i a Espanya”, ha recordat el coordinador d’EUiA, que ha asseverat que ni Mas ni Rajoy “tenen alternativa ni per a Catalunya ni per a Espanya” a pesar dels 23 temes que, a banda del dret a decidir, han abordat en la seva trobada. I, en segon lloc, “esgotats, perquè són els dos partits més trufats per la corrupció al conjunt de l’Estat”.

Enfront d’aquest esgotament de les velles polítiques, Nuet ha insistit en què seguirà teixint “tots aquells diàlegs i aliances amb l’esquerra social i política de l’Estat que defensa el dret democràtic dels pobles a poder votar”. Per exemple IU, que ja el passat abril, quan el Congrés va debatre la petició del Parlament per transferir a la Generalitat la competència per celebrar consultes, va ser l’única força estatal en donar suport a la proposta.

“A Espanya cal un canvi constituent, que és el que permetrà les relacions entre els diferents pobles siguin en base a la llibertat i el respecte”, ha considerat Nuet, que ha afegit que “mentre no hi hagi un canvi constituent, les estructures de l’estat espanyol són un problema per al poble de Catalunya”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA