www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
ICV-EUiA no descarta convocar la diputació permanent del Parlament si detecta que el Govern incompleix els seus compromisos sobre el manteniment de serveis sanitaris a l'estiu
Usuaris i treballadors de la Vall d'Hebron ocupen el CatSalut per reclamar que hi hagi llits suficients
Divendres, 15 de agost de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Els malalts no fan vacances: aquest va ser un dels lemes de l'ocupació del CatSalut que es va produir aquest dimecres, 13 d'agost. Membres de les Associacions de Veïns de la Guineueta i de la Prosperitat, així com de la Junta de Personal de la Vall d'Hebron, van ocupar la seu de l'organisme reclamant parlar amb els seus responsables i que els centres sanitaris ofereixin llits suficients a l'estiu. Finalment, aquest dijous els i les ocupants van arrencar dels gestors sanitaris el compromís de mantenir suficients llits oberts a la Vall d'Hebron aquest pont d'agost. ICV-EUiA dóna suport a la reivindicació del veïnat i dels i les professionals de mantenir suficients llits oberts. Així ho afirmen les àrees de Salut d'EUiA i d'ICV, en un comunicat en què no descarten reclamar la convocatòria de la diputació permanent del Parlament si es fa palès que el govern incompleix la resolució aprovada en aquest sentit pel Parlament el passat 24 de juliol, en la seva darrera sessió plenària.

Cap a un quart de dotze del passat dimecres, algunes desenes de persones van iniciar l'ocupació del CatSalut. Primer van romandre només a la planta baixa, reclamant parlar amb el director de l'ens, Josep Maria Padrosa. Les persones que hi havia a l'edifici els van indicar que no era present, i els i les ocupants ho van comprovar accedint als despatxos. Tot seguit van mantenir una conversa telefònica amb ell, i li van arrencar el compromís de mantenir una reunió el dia següent amb gestors sanitaris. L'acció va quedar enregistrada i es pot veure en aquests vídeos.

En aquesta trobada de dijous, els o les ocupants van aconseguir que el director de Serveis Assistencials de l'Hospital de la Vall d'Hebrón, el director de Serveis Assistencials de l'ICS i el gerent del Consorci Sanitari de Barcelona es comprometessin a que aquest pont d'Agost en aquest centre hospitalari hi haguessin suficients llits i personal per ubicar tots els pacients ingressats per evitar que es reprodueixi un cop més la imatge de persones ingressades en urgències als pasadisos.

En aquesta reunió, els i les activistes veïnals i de la junta de personal de la Vall d'Hebron van entregar dues missives (que podeu llegir aquí i aquí), a Padrosa i al conseller de Salut, Boi Ruiz, reiterant la seva demanda perquè no es tanquin més unitats d'hospitalització i, si cal, es reobrin les que es van tancar el juliol.

Les àrees de Salut d'EUiA i d'ICV han expressat la seva solidaritat amb aquesta mobilització en un comunicat, en què exigeixen “al Govern la paralització de les polítiques de retallada i d'agressió al sistema públic de salut”. “En base a les dades que tenim d'algun centre al juliol i les que va compartir aquest dimecres el SAP-Muntanya, en base la protesta de dimecres i d'altres anteriors, i en base al incompliment de part de la resolució aprovada el 24 de Juliol, i en funció de com vagi la reunió d'avui entre SAP-Muntanya i CatSalut, proposarem des d'ICV-EUiA demanar la convocatòria de la comissió permanent del Parlament per demanar dades fidedignes de les esperes per ingressar des d'urgències, reducció de personal i llits durant l'estiu i exigir mesures i explicacions al respecte”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Moment de l'ocupació de la seu del CatSalut.


 Documents relacionats
Descargar
Dijous, 01 de gener de 1970

Descargar
Dijous, 01 de gener de 1970

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA