www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
ICV-EUiA reclamarà la compareixença de Boi Ruiz a la diputació permanent del Parlament aquest estiu
La coalició roja i verda vol que el conseller de Salut doni explicacions arran dels problemes de saturació en serveis d'urgències d'alguns hospitals
Diumenge, 17 de agost de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


ICV-EUiA reclamarà la compareixença del conseller de Salut, Boi Ruiz, a la diputació permanent del Parlament arran de la saturació en hospitals com la Vall d'Hebron aquest estiu i perquè expliqui quines mesures ha pres el govern per evitar-les. Està previst que aquest òrgan, que es troba quan el Parlament no celebra períodes de sessions, es reuneixi el proper 26 d'agost, i la coalició vol que acudeixi Ruiz després que usuaris i usuàries i treballadores i treballadors de la sanitat hagin denunciat que les situacions en alguns serveis d'urgències ha estat insostenible en algunes ocasions. De fet, aquesta setmana alguns usuaris i usuàries i membres de la junta de personal de la Vall d'Hebron van ocupar al CatSalut per reclamar més llits.

"El tancament de llits que altres anys ha estat una resposta lògica davant de la baixada del nombre de malalts, aquest any ha comportat encara més pressió al servei d'urgències, que està saturat", ha indicat la portaveu del grup d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, en una entrevista a Europa Press en què ha anunciat la mesura.

En aquest sentit, plataformes d'usuàries i usuaris i les juntes de personals d'hospitals com Bellvitge o la Vall d'Hebron ja fa mesos que adverteixen que els hospitals estan sobrecarregats a causa de les retallades. En centre com el de Bellvitge, la desobediència d'aquests usuaris i professionals ha evitat el tancament d'algunes plantes.

Tot recollint les demandes d'aquestes persones, el Parlament de Catalunya va votar a proposta d'ICV-EUiA durant el seu darrer ple una moció sobre l'atenció sanitària a Catalunya. La cambra va aprovar que l'executiu de CiU presentés als grups un informe sobre com garantiria l'atenció dels malalts d'urgències a l'estiu, però aquest informe no ha estat remès, ha denunciat la portaveu roja i verda. 


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El grup parlamentari d'ICV-EUiA al ple de la cambra, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA