www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena: “El PP ja no podrà argumentar criteris jurídics per evitar la consulta”
El portaveu adjunt d’ICV-EUiA celebra que el CGE avali la llei de consultes “com una eina d'aprofundiment en una democràcia més participativa”
Divendres, 22 de agost de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


L’aval a la llei de consultes per part del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) “constata una vegada més, i ara per un òrgan jurídic, que el veto a la consulta és una qüestió política que s'ha de resoldre políticament”, segons ha declarat en conèixer el dictamen el portaveu adjunt del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Joan Mena. “Ara el PP ja no podrà argumentar criteris jurídics per evitar la consulta” ha assenyalat el diputat i, en conseqüència, ha demanat al govern del PP que “assumeixi la realitat i faciliti que a Catalunya es pugui desenvolupar una consulta amb totes les garanties democràtiques, perquè així ho vol una majoria social del país”.

En aquesta línia, Mena creu que el “CGE avala la llei de consultes com una eina d'aprofundiment en una democràcia més participativa” i que “el nou temps polític ens exigeix donar la paraula a la ciutadania per a què ho podem decidir tot”. Així, el portaveu d’EUiA al Parlament ha reiterat el compromís de la formació i del grup d’ICV-EUiA per aconseguir “l'exercici d'un dret democràtic bàsic” i ha assegurat que els roig i verds treballaran activament “per fer descavalcar l'immobilisme del PP en la negativa a la consulta”. Mena ha acusat finalment al govern popular d’utilitzar la consulta catalana “per evitar parlar de la seva corrupció, del maltractament als serveis públics i del desmantellament de l'estat del benestar i la involució democràtica que està portant a terme al conjunt de l'estat.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Mena, portaveu adjunt d'ICV-EUiA, al faristol del Parlament, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA