www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena lamenta que Rigau no hagi presentat una proposta de blindatge del model educatiu català davant la LOMCE aquest inici de curs
El portaveu d’Ensenyament d’ICV-EUiA registra una bateria de preguntes sobre les beques menjador “perquè tenim notificacions d’alguns ajuntaments que no s’està complint el que va acordar” la cambra
Divendres, 05 de setembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu d’ICV-EUiA a la comissió d’Ensenyament del Parlament, Joan Mena, ha lamentat aquest divendres que la consellera del ram, Irene Rigau, no hagi presentat en la roda de premsa que ha ofert sobre l’inici del curs escolar 2014-15 cap proposta de blindatge del model educatiu català enfront la LOMCE. I això malgrat que el Parlament li ho va demanar en una resolució, ha recordat el diputat roig i verd i mestre de professió. “Això ens fa pensar que Rigau comparteix molt més contingut del que diu amb la Llei Wert”, ha dit Mena. D’altra banda, el responsable d’Ensenyament del grup d’ICV-EUiA ha indicat també que la coalició ha registrat una bateria de preguntes sobre les beques menjador. “Tenim notificacions d’alguns ajuntaments que no s’està complint el que va acordar el Parlament”, ha advertit Mena.

En la roda de premsa de presentació del curs escola, Rigau ha assegurat que les beques menjador del 100% arribaran a 2.800 alumnes més que l’any passat. Malgrat això, alguns consistoris han indicat que no s’estan complint els compromisos presos al Parlament, ha assegurat Mena.

Per això, el diputat roig i verd ha exigit a Rigau “que les garanties de bona alimentació i expulsar la malnutrició infantil sigui la prioritat numero u del departament”, i ha renovat el “compromís” d’ICV-EUiA “de treballar perquè no es quedi cap ben sense beca menjador”. “Una societat democràtica no pot tolerar mirant cap a una altra banda la pobresa infantil”, ha afegit.

“La Consellera no ha fet ni una sola autocrítica a la seva gestió, quan la comunitat educativa està en peu de guerra”

D’altra banda, Mena també ha lamentat que, en la seva roda de premsa d’aquest divendres, la consellera d’Ensenyament ha “normalitzat la situació d’anormalitat que està vivint l’escola pública a Catalunya en els últims tres cursos”. “Rigau fa veure que no ha passat res, quan s’han aplicat les retallades més sagnants a l’escola pública dels últims trenta anys, i si continua amb aquesta política amputarà el nostre sistema educatiu”, ha advertit el diputat roig i verd.

“La Consellera no ha fet ni una sola autocrítica a la seva gestió, quan la comunitat educativa està en peu de guerra contra el desplegament ideològic que CiU està fent de la LEC i els sindicats majoritaris han denunciat la falta de consens amb què Rigau aplica les seves polítiques”, ha recordat Mena.

“Es torna a mantenir una retallada del 15% del salari al professorat interí i substitut”

“Rigau manté unes mesures fan perdre democràcia interna a les nostres escoles (com el decret de provisió de plantilles) i ha rebaixat en un 30% el poder adquisitiu dels professionals de l’educació”, ha puntualitzat el responsable d’Ensenyament d’ICV-EUiA.

En aquest àmbit salarial, Mena ha denunciat “que aquest curs es torna a mantenir una retallada del 15% del salari al professorat interí i substitut, mercadejant amb els nomenaments amb l’objectiu de fer un estalvi econòmic i creant una categoria de professor en precari que vulnera els drets laborals i ataca la qualitat educativa del nostre sistema públic”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Mena, portaveu adjunt d'ICV-EUiA, al faristol del Parlament, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA