www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena reclama a Rigau que presenti un pla d’actuació que blindi el model educatiu català davant del govern del PP
“El departament d'ensenyament ha de ser el paraigües que doni cobertura legal a tots els centres educatius de Catalunya”, reclama el portaveu d’Ensenyament d’ICV-EUiA
Dimecres, 10 de setembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La consellera Irene Rigau ha de garantir que el model d’immersió lingüística al sistema educatiu català romandrà intacte davant dels atacs del govern estatal del PP. Així ho ha reclamat el portaveu d’Ensenyament del grup d’ICV-EUiA AL Parlament, Joan Mena, aquest dimecres, després que hagi transcendit que el TSJC pretén obligar a tres escoles més, del Camp de Tarragona, a impartir el 25% de les classes en castellà. “Instem a la consellera a definir un pla d'actuació per part del Departament per a blindar el model educatiu català dels atacs del govern del PP”, ha reclamat el diputat roig i verd i mestre de professió, que ha animat els i les catalanes a participar a totes les mobilitzacions de l’Onze de Setembre amb la samarreta groga en defensa de l’educació pública i de qualitat.

“Volem garanties, per part de la consellera Rigau, que el model d'Immersió lingüística al nostre sistema educatiu queda intacte”, ha declarat Mena després de conèixer que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi emès més interlocutòries que pretenen obligar tres centres educatius del Camp a introduir les classes en castellà.

El departament que dirigeix Rigau, ha argumentat Mena, ha d’elaborar un pla que blindi la immersió “amb l'objectiu d'evitar la criminalització del personal educatiu que vol instaurar el govern de Rajoy”. En aquest sentit, el portaveu d’Ensenyament d’ICV-EUiA ja va reclamar a Rigau que presenti aquest pla la setmana passada, amb motiu de l’inici de curs, i ara veu refermada la seva demanda.

Mena referma la seva defensa “d’una escola pública, inclusiva, laica, de qualitat i en català”

A més, Mena també ha subratllat “la nostra defensa en favor d'una escola pública, inclusiva, laica, de qualitat i en català”. “Instem als i les catalanes a participar a totes les mobilitzacions de l'onze de setembre amb la samarreta groga de l'educació pública per fer veure Wert i Rajoy que el model d'escola catalana és intocable i es trobaran amb la fortalesa de la societat catalana defensant la nostra cohesió social enfront dels intents de dividir-nos del govern PP”, ha animat el diputat i mestre.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu d'Ensenymanet d'ICV-EUiA, Joan Mena, al Parlament de Catalunya en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA