www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet, des del tram social de la 'V': “que ens comptin, i que aquesta mobilització serveixi per votar el dia 9”
ICV-EUiA se suma a la massiva mobilització pel dret a decidir participant als trams socials i territorials, al tram LGTBI, i al vèrtex
Dijous, 11 de setembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Centenars de milers de persones han reivindicat aquesta Diada l'exercici del dret a decidir el proper 9 de novembre formant una gran 'V' que ha omplert la Gran Via i la Diagonal de Barcelona. Entre els i les participants hi ha hagut també nombroses activistes d'ICV-EUiA, com el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, i els d'ICV, Joan Herrera i Dolors Camats, que han acudit al 'tram social' organitzat per les entitats de la campanya 'Prou retallades'. “Això és un missatge al conjunt d'Espanya, a Europa, i al món: que ens mirin i ens comptin”, ha declarat Nuet, que ha desitjat “que aquesta mobilització serveixi per votar el dia 9”.

Això és un país, mobilitzat, il·lusionat i un país que, després del que significa muntar això, no pot callar i no pot permetre no decidir”, ha afegit el coordinador d'EUiA, que dimarts, en la seva conferència política, ja va refermar la seva convicció que no hi havia alternativa a la consulta del 9-N i va instar la resta de forces polítiques a mantenir la unitat entorn de la data i la pregunta.

Que Espanya ens escolti, i que aquesta diada tan fenomenal i aquesta mobilització serveixi per començar a votar ja el dia 9”, ha afegit aquest dijous. “No volem altra cosa que expressar democràticament l'opinió, que no pot ser vist de cap de les maneres com una agressió”, ha afegit, tot refermant la idea que amb aquesta gran 'V' ha començat “el compte enrere del dia 9”.

Nuet ho ha dit acompanyat de la coordinadora d'ICV, Dolors Camats, als trams socials de la 'V', el 57 i el 58. També han acudit a aquest tram el portaveu adjunt d'ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, així com nombrosos diputats i diputades i activistes d'ICV-EUiA. Tots ells duien samarretes grogues i roges, per formar la Senyera en un gran mosaic humà. Nuet en duia una de roja, de la campanya que denunciava la complicitat de la Universitat de Vic amb Israel, i Camats i Herrersa dues de grogues, de la campanya a favor de l'ensenyament públic, de qualitat i en català.

 Han coincidit en aquest tram amb activistes de CCOO, com el secretari general a Catalunya Joan Carles Gallego, i veïnals, com el president de la FAVB Lluís Rabell. També ha acudit a aquest tram l'activista andalús d'Unadikum Manuel Pineda, que va retornar fa unes setmanes de Gaza, on va estar donant suport al poble palestí.

A més, la coalició també ha estat present en altres trams de la 'V', com el tram social organitzat per moviments com el Procés Constituent o les Marxes de la Dignitat davant del Deutsche Bank o el tram 45, convocat per les entitats LGTBI. Els diputats David Companyon, secretari quart de la mesa, i Josep Vendrell, secretari general d'ICV, han estat al vèrtex de la 'V' convidats pels organitzadors, Òmnium i 'l'ANC.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Els coordinadors d'EUiA, Joan Josep Nuet, i d'ICV, Dolors Camats i Joan Herrera, amb altres diputats i activistes de la coalició i amb activistes veïnals i sindicals, durant Diada al tram social de la 'V'.

Els castellers de l'Alt Maresme carreguen un castell, entre ensenyes contra les retallades, aquesta tarda a la Diada.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA