www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet reclama que la resposta unitària a un eventual veto de la consulta estigui “basada en la ruptura democràtica” amb els pactes del 78
El coordinador general d'EUiA constata que “no es pot pactar ni dialogar” amb un PP enrocat que només pretén “que Catalunya es doblegui”
Dissabte, 13 de setembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Demanem que la resposta catalana a la possible resposta del Tribunal Constitucional sigui la unitat, però la unitat ha d'estar basada en la ruptura democràtica”: així ho ha reclamat el coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, aquest dissabte, en les seves primeres declaracions després de la multitudinària Diada que van protagonitzar als carrers de Barcelona centenars de milers de ciutadans que van reclamar l'exercici del dret a decidir aquest 9-N. “El que no volem és un segon pacte de la Transició”, ha exigit Nuet, “el que volem és trencar el consens del 78”, ha afegit. Així ho ha reclamat Nuet, durant el consell nacional que EuiA ha celebrat aquest dissabte a Barcelona, després de lamentar l'enrocament que va mostrar el govern estatal del PP aquest divendres posterior a la gran 'V'. “No es pot pactar ni dialogar” amb un PP que només pretén “que Catalunya es doblegui”, ha lamentat el coordinador d'EUiA.

Volem unitat per la ruptura democràtica, no unitat per una altra cosa”: aquesta ha de ser la resposta que, segons Nuet, han de donar les forces que defensen el dret a decidir dels i les catalanes a un eventual veto a l'exercici d'aquest dret el 9-N. “Volem unitat per la ruptura”, ha reiterat, tot destacant la importància que en les negociacions de les forces pel dret a decidir per dissenyar una resposta a un eventual veto al 9-N participin no només les formacions polítiques, sinó també “i sobretot, que participi la societat civil catalana organitzada i mobilitzada que es va expressar l'Onze de Setembre”.

El que no volem és un segon pacte de la Transició, el que volem és trencar el consens del 78, que ens va emmanillar a un Tribunal Constitucional i a una Constitució que avui el poble de Catalunya no reconeix”, ha explicat el també diputat de l'Esquerra Plural al Congrés espanyol.

Lamenta que el PP estigui enrocat en una interpretació “preconstitucional” de la carta magna

Nuet, a més, ha valorat “molt negativament” les declaracions de Soraya Sánez de Santamaría aquest divendres després de la reunió del consell de ministres espanyols, enrocant-se en l'immobilisme. “Nosaltres ja sabíem que amb la dreta és en aquest moment molt difícil dialogar i pactar, perquè tenen un itinerari que està no ja en la Constitució del 78, sinó en la seva interpretació franquista i preconstitucional de la Constitució, i per tant l'únic que esperen és que Catalunya es doblegui i que la dreta espanyola imposi un calendari de recentralització i de domini de la voluntat dels catalans i catalanes, i davant d'això no es pot pactar ni dialogar”, ha declarat Nuet.

Saluda l'èxit de la 'V': “Després d'aquesta mobilització és impensable que algú pugui treballar a Catalunya amb l'escenari d'acceptar que no es posin les urnes”

Finalment, el coordinador d'EUiA no ha volgut deixar de saludar l'èxit de la gran 'V' que centenars de milers de ciutadans, i entre ells tant Nuet mateix com altres dirigents i activistes d'EUiA i d'ICV, que es van sumar al tram social impulsat per les entitats de la campanya 'Catalunya diu prou', van formar aquest Onze de Setembre a la Gran Via i la Diagonal de Barcelona. Aquesta 'V', ha dit Nuet, va ser “una demostració de civisme, de mobilització popular, i de ciutadania empoderada que vol votar el 9 de novembre. “Després d'aquesta mobilització és impensable que algú pugui treballar a Catalunya amb l'escenari d'acceptar que no es posin les urnes, que la gent voti, i que la gent sigui la protagonista”, ha conclòs.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, aquest dissabte al consell nacional de la formació.

Assistents al consell nacional que EUiA ha celebrat aquest dissabte a Barcelona.

Moment del consell nacional que EUiA ha celebrat aquest dissabte a Barcelona.

Moment del consell nacional que EUiA ha celebrat aquest dissabte a Barcelona.

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA