www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet sent “enveja” pel referèndum escocès i adverteix que “si l’opinió de la gent no s’emet, el conflicte polític s’aprofundeix”
“L’Espanya de Rajoy avui és una anormalitat” a la UE, adverteix Joan Mena, i li reclama que respecti la legalitat que avui aprovarà el Parlament
Divendres, 19 de setembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d’EUiA i portaveu del grup de l’Esquerra Plural a la comissió d’Exteriors del Congrés dels Diputats, Joan Josep Nuet, ha confessat aquest divendres al matí la seva “enveja” vers els escocesos, que han pogut resoldre el seu debat sobre la independència “mitjançant la democràcia”. “Si s’és demòcrata s’ha d’acceptar l’opinió de la gent, i si l’opinió de la gent no s’emet, el conflicte polític s’aprofundeix”, ha advertit Nuet tot valorant els resultats del referèndum celebrat aquest dijous a Escòcia. També ha saludat l’exercici del dret a decidir en aquella nació britànica el portaveu adjunt d’ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, que aquesta tarda participarà en el debat d’aprovació de la llei de consultes a la cambra catalana. “L’Espanya de Rajoy avui és una anormalitat” a la UE, on els conflictes territorials es resolen avui en dia votant, ha constatat Mena, que ha reclamat al president espanyol que respecti “el marc legal que avui aprovarem al Parlament de Catalunya”.

“Mostrar enveja, perquè la resolució del conflicte polític es fa mitjançant la democràcia, i aquest és un gran avantatge, perquè no hi ha dubte sobre el resultat ni hi ha dubte sobre l’acceptació del resultat”: així ha valorat el coordinador general d’EUiA els resultats del referèndum en el qual els i les ciutadanes escoceses han decidit que el seu país segueixi formant part del Regne Unit de la Gran Bretanya i d’Irlanda del Nord.

“L’autogovern d’Escòcia sens dubte augmentarà”

“Acceptem democràticament l’opinió majoritària del poble escocès”, ha declarat Nuet sobre aquesta decisió, tot valorant que “ja constitueix una victòria en sí mateix el fet que s’hagi votat, perquè el nivell de responsabilitat, de competències i d’autogovern d’Escòcia, sens dubte augmentarà”.

A Catalunya: “Si Rajoy no vol quedar com l’únic president europeu que veta la democràcia, ha de respectar el marc legal que avui aprovarem al Parlament de Catalunya”

Joan Mena, per la seva banda, també ha saludat l’autodeterminació que ha exercit aquest dijous el poble escocès, i ha advertit que “Rajoy ha de saber que Escòcia ha obert el camí a que a Europa els conflictes territorials només es poden solucionar amb més democràcia, és a dir, obrint les urnes al poble”.

“Tenim pregunta, tenim data, tenim un 80% dels i les catalanes amb ganes de ser consultats, i avui tindrem l’instrument”, ha declarat el portaveu adjunt d’ICV-EUiA hores abans de participar en la votació sobre la llei de consultes catalana. “Així doncs, si Rajoy no vol quedar com l’únic president europeu que veta la democràcia, ha de respectar el marc legal que avui aprovarem al Parlament de Catalunya”, ha advertit.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, en una imatge d'arxiu.

Infografia d'ICV-EUiA celebrant la celebració del referèndum.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA