www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet: “La consulta catalana és un aliat de la gent treballadora, de les classes populars, i de l'esquerra política i social espanyola”
El coordinador d'EUiA i el d'ICV, Joan Herrera, responen al PSOE que “avui no s'és federalista si es nega el dret a decidir dels i les catalanes”
Dilluns, 22 de setembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Els coordinadors d'EUiA, Joan Josep Nuet, i d'ICV, Joan Herrera, han posat aquest dilluns en valor la missiva adreçada per diverses forces polítiques de la resta de l'estat, aliades amb la coalició, al govern de Mariano Rajoy reclamant-li que permeti l'exercici del dret a decidir dels i les catalanes el proper 9-N. “La consulta catalana és un aliat de la gent treballadora, de les classes populars, i de l'esquerra política i social espanyola”, ha assenyalat Nuet tot subratllant que a tot l'estat s'està obrint un procés de ruptura democràtica i canvi constituent i que en aquest context la reivindicació dels dret a decidir ajuda. Nuet i Herrera també han respost al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que aquest diumenge va ser a Gavà i va proclamar que estima els catalans. “Avui no s'és federalista si es nega el dret a decidir dels i les catalanes”, ha replicat Herrera.

Nuet ha saludat la carta signada per IU, Equo, la CHA, Iniciativa-Verds Mallorca, Anova i Espazo Ecosocialista per reclamar al govern del PP que no recorri la llei de consultes aprovada la setmana passada pel Parlament de Catalunya tot dient que "volem posar en valor que, més enllà de l'Ebre, hi ha molt més que el PP i el PSOE, i que cada vegada s'obre més l'oportunitat per a les forces polítiques que entenen que els catalans i les catalanes tenim dret a decidir". A l'estat espanyol, ha afegit el també diputat de l'Esquerra Plural, "s'està obrint un canvi polític on la voluntat dels i les catalanes és un element positiu".

"ICV-EUiA estem fent els deures", afegit per la seva banda Joan Herrera, que ha recordat que la coalició va aconseguir que els Verds i l'Esquerra Unitària Europea es manifestessin a favor de l'exercici pràctic del dret a decidir dels catalans, i que l'agost passat el Foro de Sao Pablo, que agrupa les principals forces de l'esquerra que governa gran part dels països llatinoamericans, també va aprovar una resolució que donava suport al 9N. "També vam aconseguir que diputats electes de Madrid o Astúries votessin a favor de la consulta el dia 8 d'abril. Ens agradaria que d'altres prenguessin nota del que fan els nostres socis", ha dit el coordinador nacional ecosocialista.

Nuet: "Rajoy ho diu en plan bèstia, i Sánchez en plan amable, però PP i PSOE estan d'acord en no deixar-nos decidir com a poble"

Enfront d'aquestes aliances, Herrera i Nuet han lamentat l'actitud de Pedro Sánchez durant la visita del líder del PSOE a la festa de la rosa del PSC, aquest cap de setmana. Sánchez i el PSE “fan servir jocs de paraules per aparentar que respecten la voluntat dels catalans, però no la respecten", ha constatat Nuet. "Rajoy ho diu en plan bèstia, i Sánchez en plan amable, però PP i PSOE estan d'acord en no deixar-nos decidir com a poble", ha afegit el coordinador d'EUiA, que en aquest context ha constatat que el sistema polític entorn del bipartidisme és un impediment del dret a decidir, i "per això nosaltres també veiem la consulta com una ruptura amb aquest sistema polític que fa que el conjunt dels pobles de l'Estat espanyol no es pugui expressar".

Herrera, per la seva banda, ha advertit que Sánchez és "presoner", està atrapat pel xantatge del PP, i ha avisat que l'única manera de desbloquejar el conflicte polític amb l'estat és mitjançant la consulta. "Rajoy diu que 'no' i Pedro Sánchez l'acompanya". Ha lamentat Herrera. "Un federalisme sense consulta és il·lusió però no és real perquè sense consulta l'estat espanyol no mourà peça", ha afegit el dirigent d'ICV, que ha alertat que "quan neguen l'exercici del dret a decidir dels catalans, neguen que Catalunya es pugui reconèixer en un estat democràtic".


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Els coordinadors d'EUiA, Joan Josep Nuet, i d'ICV, Joan Herrera, aquest dilluns en la roda de premsa que han ofert després de la reunió del consell de govern de la coalició.

Nuet i Herrera compareixen davant de la premsa després de la reunió del consell de govern de la coalició, aquest dilluns.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA