www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Joan Mena celebra l'anul·lació del decret de trilingüisme a les Illes: “Quan el poble s'organitza és capaç d'aconseguir-ho tot”
El portaveu d'Ensenyament d'ICV-EUiA dóna suport a les peticions de dimissió dels responsables del TIL, començant per José Ramon Bauzà
Dimarts, 23 de setembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu d'Ensenyament d'ICV-EUiA, Joan Mena, ha saludat aquest dimarts que el Tribunal Superior de les Illes Balears hagi declarat nul, en tres sentències, el decret de trilingüisme promogut pel govern del PP liderat per José Ramon Bauzà. “Quan el poble s'organitza és capaç d'aconseguir-ho tot”, ha saludat el diputat català roig i verd. Mena també ha expressat el seu suport a les peticions que aquest dimarts ha expressat la comunitat educativa de les Illes perquè dimiteixin tots els responsables d'aquest decret que va suscitar l'oposició de pares i mares, mestres i alumnes, començant pel president balear.

D'aquesta sentència tenim dues lectures”, ha afegit el portaveu d'ICV-EUiA a la comissió d'Ensenyament del Parlament sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes, que estima els recursos presentats per CCOO, la UGT i el STEI. “La primera, que quan el poble s'organitza és capaç d'aconseguir-ho tot, i aquesta és una lliçó que també ens haurà de servir per a Catalunya, i la segona que el PP fa servir la legislació per als seus propis interessos; una altra lectura que també valorarem des de Catalunya”, ha advertit Mena, que és mestre de professió.

També ha afegit que “donem suport a les peticions que avui fa la comunitat educativa de dimissió de tots els responsables d'aquest decret de trilingüisme, inclòs el president Bauzà”.

Mena ho ha declarat després de recordar que ICV-EUiA ha expressat sempre la seva oposició al decret de trilingüisme balear, tot recordant que la cambra catalana va votar una proposició impulsada per ell mateix que demanava la retirada d'aquest decret, refermava la defensa de la immersió lingüística a les Illes, i se solidaritzava amb els i les docents que van protagonitzar una vaga indefinida contra la norma.

Enteníem que aquest decret anava en contra de la voluntat de la comunitat educativa de les Illes, i exiliar el català de l'escola pública de les Illes Balears”, ha declarat aquest dimarts Joan Mena.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, al faristol del Parlament en una imatge d'arxiu.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA