www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet reclama acabar amb el ‘vot pregat’ al ple del Consell General de la Ciutadania Espanyola a l’Exterior
El portaveu d’Exteriors de l’Esquerra Plural critica les retallades del govern del PP en consolats i en ajudes a associacions culturals de ciutadans a l’exterior
Dijous, 25 de setembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador d’EUiA i portaveu d’Exteriors del grup de l’Esquerra Plural al Congrés dels Diputats, Joan Josep Nuet, ha reclamat reformar la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) per acabar amb el ‘vot rogat’, que ha disparat els índex d’abstencionisme entre aquells i aquelles ciutadanes espanyoles que viuen a l’estranger. Així ho va reclamar Nuet al darrer ple del Consell General de la Ciutadania Espanyola a l’Exterior. En ell, el portaveu d’Exteriors de l’Esquerra Plural també va lamentar les retallades del govern del PP en consoldats i en ajudes a associacions culturals de ciutadans a l’exterior.

El ‘vot pregat’ es va introduir el 2011 i implica que, per exercir el seu dret a vot, els i les ciutadanes a l’estranger hagi de demanar-ho, fent tot un seguit de tràmits burocràtics. Això ha provocat un enfonsament de la participació electoral d’aquest grup de ciutadans i ciutadanes, del 35 al 3%, per exemple, en les darreres eleccions europees.

Nuet va recordar al Consell General de la Ciutadania Espanyola a l’Exterior que el grup de l’Esquerra Plural al congrés, integrat per ICV-EUiA, IU i la CHA, ja es va oposar” a la reforma de la LOREG que va introduir el ‘vot rogat’, tant en la tramitació al Congrés com al Senat -en la qual el mateix Nuet va ser ponent- perquè ja es preveia que posaríem els ciutadans espanyols residents a l'estranger en una situació molt complicada”.

Nuet va afegir que aquestes persones ja suporten” les retallades de la política exterior de “tancament de consolatsdel Govern i “a sobre se'ls obliga a passar per un 'via crucis' per exercir el seu dret constitucional fonamentalcom és del vot, perquè siguin ciutadans i ciutadanes “iguals davant la llei, amb els seus drets i els seus deures”.

Al ple del Consell General de la Ciutadania Espanyola a l’exterior, Nuet també va criticar les retallades del Ministeri d'Exteriors i Cooperació i del de Cultura que afecten els consolats i ambaixades així com les ajudes a les associacions culturals espanyoles i les classes de llengua espanyola.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Nuet i representants d'altres forces polítiques al ple del Consell General de la Ciutadania Espanyola a l'Exterior.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA