www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Nuet insta el govern espanyol a seguir recolzant els Diàlegs de l’Havana per la pau a Colòmbia
“Després del possible acord, una nova Colòmbia pot començar a caminar, basada en els drets humans, la justícia social i la llibertat política”, ha saludat el portaveu de l’esquerra Plural a la comissió d’Exteriors
Dijous, 25 de setembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El portaveu de l’Esquerra Plural a la comissió d’Exteriors del Congrés i coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha instat el govern espanyol a seguir recolzant els Diàlegs de l’Havana, que poden menar a un acord de pau a Colòmbia. Nuet ha recolzat una proposició no de llei en aquest sentit que ha aprovat la cambra baixa. “Després del possible acord, una nova Colòmbia pot començar a caminar, basada en els drets humans, la justícia social i la llibertat política”, ha confiat el portaveu d’Exteriors de l’Esquerra Plural, que també ha destacat que aquesta oportunitat s’ha obert gràcies a la divisió que hi ha en l’oligarquia colombiana.

A l’establiment d’un escenari de diàlegs de pau “ha ajudat la divisió de l'oligarquia colombiana més important dels últims decennis, com ha expressat l'enfrontament profund de dos models de societat, entre el president Santos i l'expresident Uribe”, ha recordat Nuet. El coordinador d’EUiA també ha recordat que “aquest expresident cada dia més a prop de seure al banqueta per la seva vinculació als grups paramilitars i al narcotràfic colombià”.

Pel que fa al diàleg de pau, Nuet ha saludat els esforços dels estats noruec i cubà per assegurar que arriben a bon port. I ha aclarit “no donem suport al Govern de Colòmbia, donem suport al diàleg entre el Govern de Colòmbia i les organitzacions armades que estan en aquests moments negociant a l'Havana, i per això hem signat la proposició no de llei que avui portem a aquesta Comissió”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Moment dels diàlegs de l'Havana, per la pau a Colòmbia.


 Documents relacionats
Descargar
Dijous, 01 de gener de 1970

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA