www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena reclama a Wert que “faci un Gallardón”: que derogui la LOMQE i plegui
El portaveu d’Ensenyament d’ICV-EUiA reitera la seva petició a Rigau perquè presenti un pla de blindatge de l’escola pública i en català
Dijous, 25 de setembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


“Que faci un Gallardón”: això és el que li ha reclamat aquest dijous el portaveu d’ICV-EUiA a la comissió d’Ensenyament, Joan Mena, aquest dijous al ministre d’Educació, José Ignacio Wert: li ha suggerit que, com ha fet aquesta setmana el ministre de Justícia, també ell retiri la LOMQE i plegui de la política. Així li ho ha reclamat Mena durant la sessió de la comissió d’Ensenyament amb motiu de l’inici del curs polític, en la qual el diputat roig i verd també ha reclamat a la consellera del ram, Irene Rigau, que presenti un pla per blindar l’escola pública catalana. Finalment, Mena també ha lamentat que aquest curs les retallades en educació perpetrades pel govern de Mas estan esdevenint estructurals.

“Espero que els mateixos arguments que van portar al ministre Gallardón a tombar l’avantprojecte de la llei de l’avortament portin el ministre Wert a derogar la LOMQE i a dimitir”, ha reclamat el portaveu d’ICV-EUiA a la comissió d’Ensenyament aquest dijous. “Per tant, jo li pregaria al ministre Wert que marxi de la política, que deixi les seves responsabilitats en l’àmbit educatiu, perquè ho ha fet d’esquenes a la comunitat educativa, i sense basar-se en uns mínims criteris pedagògics”, ha afegit.

I, ja en referència a Rigau, Mena ha exposat el temor de la coalició roja i verda a que la consellera acabi imposant a Catalunya aquells aspectes que comparteix de la LOMQE. En aquest sentit, el roig i verd ha reiterat la seva petició perquè el govern català presenti d’una vegada “un pla d’actuació que blindi el model educatiu català i que sigui conegut pel conjunt de la comunitat educativa”.

D’altra banda, Mena també ha aprofitat la sessió d’aquest dijous de la comissió d’Ensenyament, davant de la qual ha comparegut Rigau per valorar l’inici de curs, per denunciar que les retallades imposades per la consellera en els darrers cursos estan esdevenint estructurals.

I això passa, per una banda, per la retallada dels drets laborals dels i les professores. “El departament d’Ensenyament ha exercit com la pitjor de les patronals amb els seus treballadors”, ha lamentat Mena, tot recordant que hi ha interins que, per fer la mateixa feina que altres companys, cobren un 85% del sou, que no s’està cobrint el 100% de les substitucions des del primer dia o que hi ha professors i professores que no tenien encara el seu contracte laboral tancat el dia 1 de setembre.

El mateix passa a la facultat de Pedagogia de la UB, segons s’han fet ressò alguns mitjans, ha lamentat Mena: hi ha uns dos centenars de professors i professores d’aquest centre, un terç del total, que està esperant el seu contracte i, per tant, encara no pot començar les seves classes.

Mena ha subratllat que aquesta situació es contradiu amb la voluntat manifestada per la consellera de dignficiar i respectar la tasca del professorat i millorar-ne la formació. “En què quedem? Es respecta o es dignifica la tasca del professorat, però se’ls manlleven els seus drets?”, ha exposat el diputat roig i verd.

Mena també ha aprofitat la compareixença d’aquest dijous de Rigau per denunciar un cop més que la LEC s’està desplegant amb un biaix ideològic, per exemple amb un decret de plantilles que ha generat dubtes a la taula de secundària; per reclamar que no s’aprovi el decret de direccions sense el consens amb la comunitat educativa; i perquè s’elabori un pla de centres que prepari el sistema educatiu català per a l’arribada a la secundària del ‘boom’ d’alumnes que ara fa primària.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu d'ICV-EUiA a la comissió d'Ensenymanet intervé en la sessió que ha celebrat aquest dijous aquest organisme.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA