www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
El consell nacional d'EUiA aprova celebrar una consulta interna proposant el sí a la primera pregunta i la llibertat de vot a la segona el 9-N
El moviment polític i social enceta ara un procés de debat a les assemblees locals abans que l'afiliació i els i les simpatitzants votin els propers 17 i 18 d'octubre
Dimecres, 01 de octubre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El consell nacional que Esquerra Unida i Alternativa ha celebrat aquest dimecres a la tarda a Barcelona ha aprovat celebrar una consulta interna per definir la recomanació de vot que farà aquest moviment polític i social de cara a la consulta sobre el futur polític de Catalunya del proper 9-N, a la qual EUiA dóna suport. L'afiliació i els i les simpatitzants de la formació podran expressar si estan d'acord a recomanar el 'sí' a la primera de les dues preguntes de la consulta, sobre si Catalunya ha d'esdevenir un estat, i llibertat de vot a la segona, sobre si aquest estat ha de ser independent. Aquesta proposta ha rebut el suport del 93% dels vots emesos, un 7% dels vots en contra i cap abstenció. La consulta interna tindrà lloc de forma presencial els propers 17 i 18 d'octubre i els resultats es faran públics el dilluns, 20. D'aquesta manera, la formació disposa de prou temps per dur a terme un debat profund entre la seva afiliació sobre la pregunta proposada.

Creus que el posicionament d'EUiA respecte a la consulta convocada pel dia 9 de novembre del 2014 sobre el futur polític de Catalunya ha de ser: sí a la primera pregunta i llibertat de vot a la segona pregunta?”: aquesta serà la pregunta que se sotmetrà a consulta interna els propers 17 i 18 d'octubre. En aquesta consulta interna, l'afiliació i els i les simpatitzants també podran respondre aquesta segona pregunta: “En cas d'haver contestat negativament a la primera, quin creus que ha de ser el posicionament d'EUiA?”. Tothom podrà respondre a aquesta segona pregunta, tot i que no es compatibilitzaran els vots d'aquelles persones que hagin respost afirmativament a la primera de les dues preguntes de la consulta interna.

Aquesta consulta interna se celebrarà la tarda de divendres, 17 d'octubre i durant tot el dissabte, 18 d'octubre, i hi podrà votar tota l'afiliació d'EUiA al corrent del pagament de quotes. També podrà votar la resta de l'afiliació d'EUiA, així com simpatitzants, votants i ciutadania en general que s'hagi inscrit prèviament en una “urna ciutadana” separada. Aquesta “urna ciutadana” tindrà caràcter orientatiu. El resultat definitiu de la consulta serà proclamat per la comissió nacional de la formació el dilluns, 20 d'octubre.

La celebració de la consulta interna respon al compromís adquirit per EUiA en la conferència política celebrada per la formació la tardor del 2013, en la qual el moviment polític i social va refermar el seu compromís amb la defensa d'una 'República Catalana'.

Una pregunta que “cohesiona”, “és inclusiva i té futur”

Aquesta pregunta ens cohesiona”, “és inclusiva i té futur”, ha defensat el coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet, en la seva intervenció davant del consell nacional, tot recordant que la consulta interna és fidel als posicionaments adoptats per la formació en la seva darrera assemblea, en la conferència política de la tardor passada i en el darrer consell nacional, del passat 13 de setembre.

Així mateix, la responsable d'Organització d'EUiA, Irene Aldabert, ha destacat que el posicionament proposat, i que dóna suport a que Catalunya esdevingui un estat, és rupturista davant l'esgotament del règim de la restauració borbònica i respon a la necessitat d'un procés constituent. Així mateix, també ha destacat que la llibertat de vot a la segona pregunta del 9-N és inclusiva i permet un espai de trobada entre federalistes i independentistes. D'aquesta forma, la fórmula proposada, ha dit la membre de la direcció d'EUiA, permet cohesionar la formació i alhora posa en valor la pluralitat tant interna com de la base social de la formació i reforça la coalició amb ICV des de la sobirania d'ambdues organitzacions.

EUiA referma el seu compromís amb la consulta, una ruptura democràtica i un procés constituent

El consell nacional també ha aprovat un document polític que referma el compromís d'EUiA “amb la defensa del dret a decidir” i “de la necessitat de convocar la consulta del 9N com a sortida democràtica a un conflicte polític entre Catalunya i l'estat” i subratlla “la necessitat de garantir, a Catalunya i a Espanya, un procés constituent”. En aquest document també expressa la voluntat d'EUiA “de treballar activament per mantenir les mobilitzacions socials unitàries en defensa del dret a l'autodeterminació” i “la fermesa en articular una resposta unitària als recursos del govern i la suspensió del TC per a la ruptura democràtica amb l'ordre polític i el model d'estat imposat pels pactes del bipartidisme i del règim borbònic”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Un moment d'una votació aquest dimecres al consell nacional d'EUiA.

Imatge del consell nacional que EUiA ha celebrat aquest dimecres al barri barceloní de Sant Andreu.

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, intervé al consell nacional que la formació ha celebrat aquest dimecres a Barcelona.

Assistents al consell nacional d'EUiA aquest dimecres a Barcelona.

Moment del consell nacional celebrat aquest dimecres per EUiA.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA