www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
Mena saluda al Parlament la suspensió del TIL: “el trilingüisme no té majoria social, ni pedagògica”, ni “tampoc suport jurídic”
El portaveu d'Ensenyament d'ICV-EUiA sosté que “les diferències educatives a Catalunya són de classe i no de llengua, i no he vist mai a C’s presentar una proposta que pretengui expulsar les diferències de classe a les aules”
Dijous, 02 de octubre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Des del faristol del Parlament, el portaveu d'Ensenyament d'ICV-EUiA, Joan Mena, ha saludat aquest dijous que la justícia hagi tombat el decret de trilingüisme a les aules dictat pel govern del PP a les Illes Balears i al qual s'oposava la comunitat educativa. “El trilingüisme no té majoria social, ni pedagògica”, i ara “tampoc té suport jurídic”, ha defensat Mena. Ho ha dit en una intervenció per rebutjar una enèsima moció de C's que atacava la immersió lingüística a les escoles catalanes usant com a model el decret del govern balear. “Les diferències educatives a Catalunya són de classe i no de llengua, i no he vist mai a C’s presentar una proposta que pretengui expulsar les diferències de classe a les aules”, ha etzibat el diputat roig i verd i mestre de professió.

Pensàvem que després de la suspensió per part del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears del Decret del TIL (Tractament Integral de Llengües), vostès avui retirarien la seva moció”, ha ironitzat Mena, tot explicant que s'ho pensava perquè “el seu model de trilingüisme beu directament del model lingüístic del PP a les Illes Balears. Per tant, entenem des d’ICV-EUiA que el seu model ja està mort”, ha afegit.

I això és així, ha explicat Mena, perquè el model trilingüe que defensen el PP i C's “no té majoria social al nostre país, “no té majoria parlamentària a Catalunya, i “no té majoria pedagògica”: “tant el professorat com la comunitat educativa de Catalunya defensa la immersió lingüística com a eina fonamental per a la cohesió social i la igualtat d’oportunitats”, ha explicat. “Però és que ara podem sumar una cosa més: el seu model de trilingüisme tampoc no té suport jurídic perquè el TSJIB ho ha anul.lat”, ha recordat el diputat d'ICV-EUiA.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El portaveu adjunt d'ICV-EUiA, Joan Mena, intervé al ple del Parlament mentre l'escolta la també diputada roja i verda Lorena Vicioso.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA